Radnički značajno oslabljen pred derbi sa Zvezdom - Aleksić otišao, nedostaje štoperski par, a ni to nije sve!

Autor: Darko Mitrović
subota 31.08.2024.
20:04
Izvor: Sportske.net

Mogu li pojačanja da zablistaju?

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

U nedelju od 19 časova u Gornjem Milanovcu ekipa kragujevačkog Radničkog dočekaće Crvenu zvezdu u derbiju sedmog kola Superlige Srbije.

Biće to duel dve najefikasnije ekipe u ligi, a s obzirom da su i jedni i drugi u usponu forme, a da je Zvezda uspela da izbori plasman u Ligu šampiona, ima dosta razloga da očekujemo kvalitetnu i zanimljivu utakmicu.

Ali, trener Radnučkog Feđa Dudić će imati dosta problema da sastavi ekipu. Zbog povreda neće moći da računa na štoperski tandem - kapitena Slobodana Simovića i Besima Šerbečića, povređen je i ofanzivac Milutin Vidosavljević, a pod znakom pitanja je i nastup levog beka Tomislava Dadića, takođe zbog povrede.

Osim toga, Radnički je ostao i bez svog najboljeg igrača, novog reprezentativca Milana Aleksića koji je postao novi član engleskog Sanderlenda.

U takvoj situaciji, mnogo se očekuje od oporavljenog Milana Mitrovića i Samira Zeljkovića, koji će protiv Zvezde činiti tandem štopera i voditi veliku borbu sa Zvezdinim napadačima.

''Nesporno je da nas očekuje jedna jako teška utakmica. Crvena zvezda je uz Partizan najkvalitetnija ekipa u ligi, što je uostalom i pokazala rezultatima u uvodnom delu prvenstva. Što se nas tiče, vredno smo trenirali i pripremali se za ovu utakmicu tokom čitave sedmice i daćemo svoj maksimum da dođemo do pozitivnog rezultata –

Svi smo jako motivisanja i željni dokazivanja, posebno mlađi igrači. Jednostavno, ovo je utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo. Odigraćemo najbolje što znamo, pa ćemo videti za koliko će nam to biti dovoljno. 

Svakako očekujem jednu dobru fudbalsku predstavu i odličnu atmosferu na tribinama. Nadam se i da će nas naši navijači podržati u velikom broju, kao što je to bio slučaj i na prethodnim utakmicama – izneo je Mitrović svoja očekivanja u vezi sa sutrašnjim duelom'', rekao je Mitrović, a preneo klupski sajt Radničkog.

Kada je u pitanju ofanzivniji deo tima, dosta se očekuje i od novajlija, pre svih Ben Hasina, ali i Darlija Enlandua koji je debitovao protiv OFK Beograda u prošlom kolu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke