Kragujevčanima bod na surduličkoj "oranici"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 06.12.2021.
15:56
Izvor: Sportske.net

Radničkom slađi bod, ne drže više fenjer.

fk-radnik.com
fk-radnik.com

Povezane vesti

Po veoma lošim uslovima usled kiše, ekipa Radničkog iz Kragujevca se vraća u Šumadiju sa bodom iz Surdulice. Danas na jugu Srbije 0:0, a uzbuđenja je itekako bilo.

Počelo je stativom u osmom minutu Spasića koji je "odvalio" okvir gola, imali su dosta sreće Kragujevčani, a potom su se napadi domaćih nastavili.

Ipak, bez nekih bitnih šansi do finiša poluvremena.

Radnički je pripretio u 38. minutu, Ostojić je ispustio jednu dubinsku loptu, potom je Nemanja Tomić dobro probio po desnoj strani, da bi nakon blokiranog udarca Brnovića, Ristović bio malo neprecizan sa distance.

Kragujevčani su imali terensku nadmoć u završnici prvog poluvremena, pokušao je i Tomić sa distance, ali je bio neprecizan.

Na samom kraju poluvremena videli smo fantastičan šut Medića, opalio je levicom, Lukić je, čini se, dohvatio loptu koja se od prečke odbila u polje, a potom je Milovanović promašio prazan gol glavom, doduše, iz teške situacije.

U nastavku Bogdanovski u 46. minutu preti, ali je Lukić dobro odbranio svoj ugao.

Radnički je imao veliku šansu u 49. minutu, tada je Vićentijević prvo odlično proigrao Tomića, da bi nekadašnji fudbaler Partizana milimetarski preciznim centaršutem pronašao Ristovića koji glavom gađa malu mrežicu, ali je udarac bio slab pa je Ostojić nekako uspeo da uhvati loptu.

Pokušao je i Ristović iz voleja, Ostojić je ponovo bio siguran, Radnički je izgledao daleko bolje u nastavku nego u prvom poluvremenu.

Na drugoj strani Milovanovićev šut sa 10-ak metara brani Lukić, a potom je i Spasić šutirao preko gola. Radnik je polako preuzimao inicijativu, a dobru šansu imali su i u 75. minutu kada je Bjedova lopta pogodila i umalo ušla u gol nakon nešto slabije intervencije Lukića. Na pravom mestu je bilo Milanović koji je sa gol linije izbacio loptu u polje.

Do kraja je ritam dodatno pao, više se energije trošilo na raspravku sa sudijama što se tiče domaćih, a ni gosti im nisu ostali dužni pa smo videli i gužvu u poslednjim minutima utakmice kada je Nedeljković udario Tomića po licu.

Uglavnom, podela bodova najrealnija danas u Surdulici u terminu koji je verovatno najnepopularniji u fudbalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke