Radno u Čukaričkom - Novi trener, pa prvi potpis i prvi odlazak!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.05.2022.
17:29
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.com

Nekoliko važnih vesti stiglo je danas sa Banovog brda.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Kako smo već objavili pre nekoliko dana, Dušan Kerkez će naredne sezone voditi ekipu Čukaričkog kao novi šef stručnog štaba.

Danas je ta saradnja i ozvaničena, a Kerkez je sa ''Brđanima'' potpisao ugovor na dve godine, zajedno sa svojim pomoćnikom Hristosom Pantelijem sa Kipra.

''Drago mi je da sam se vratio u Srbiju, posao u Čukaričkom je prvi trenerski angažman u mojoj zemlji. Kompletirali smo stručni štab, sad nas očekuje veliki posao, radujemo se izazovima u novoj sezoni. Okupićemo se 7. juna na našem stadionu, posle devet dana putujemo u Sloveniju, gde će ekipa odraditi pripreme na Bledu.

Insisitirali smo na jačim rivalima, s obzirom na to da nas očekuju i obaveze u kvalifikacijama za Ligu konrefencija, a u Evropi lakih protivnika nema. Pre mečeva na međunarodnoj sceni imaćemo obaveze i u Super ligi, start sezone biće od velikog značaja za sve nas'', izjavio je Kerkez, a prenosi klupski sajt Čukaričkog.

''Verujem da smo dobili trenera koji će ostvariti ambicije kluba, a zna se kakva su očekivanja u Čukaričkom. Ujedno, zadržali smo kostur tima, one najvažnije igrače, ostvarili nekoliko odličnih transfera. Na nama je da se sada bavimo prelaznim rokom i pojačanjima, sve u dogovoru sa stručnim štabom. Čeka nas zahtevna sezona, sa mnogo izazova'', rekao je sportski direktor kluba Vladimir Matijašević.

Uporedo sa promocijom novog trenera, Čukarički je produžio ugovor sa jednim od najstandardnijih igrača iz aktuelnog sastava. U pitanju je vezni igrač Stefan Kovač koji je potpisao novi ugovor do 2025. godine.

''Brđani'' su potvrdili i prvi odlazak iz kluba po završetku sezone. Klub je napustio štoper Strahinja Tanasijević koji je za ekipu Čukaričkog odigrao ukupno 33 utakmice, uz jedan postignut gol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke