Radojičić će pokušati da prekine Vošin crni niz

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.03.2022.
16:10
Izvor: Sportske.net

Može li novi trener da unese promenu?

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine u subotu u 18 časova dočekuju ekipu Čukaričkog u derbiju 28. kola Super lige Srbije.

Vojvodina u ovaj meč ulazi sa željom da prekine negativan niz od četiri poraza bez datog gola, što će ujedno biti i debi novog šefa struke Dragana Radojičića. Vojvodina je nakon dve pobede na startu prolećnog prvenstva nad Napretkom i Metalcem vezala četiri minimalna poraza od Radnika, Kolubare, TSC-a i niškog Radničkog, nakon čega je došlo do sporazumnog raskida saradnje sa Slavoljubom Đorđevićem, kao i sportskim direktorom Ljubišom Dunđerskim.

Novi trener Dragan Radojičić na svom predstavljanju ove nedelje najavio je napadačku igru Vojvodine već od debija sa Čukaričkim i istakao da želi da njegova ekipa pokaže da je domaćin i da može da se nadmeće sa svakim.

"Čukarički je u dobroj formi, biće nam težak rival, koji je ubedljivo treći na tabeli, ali ja smatram da mi možemo da nadmećemo sa svakim na našem terenu. Želim da im pokažemo da smo mi domaćini i da znaju gde su došli da igraju. Pomoći ćemo momcima da igraju slobodno, disciplinovano i odgovorno i verujem u pozitivan rezultat", rekao je u najavi pred ovaj meč Dragan Radojičić, koji na ovom susretu neće moći da računa na suspendovane igrače – Novicu Maksimovića, Dušana Stevanovića i Nebojšu Bastajića.

S druge strane, ekipa Čukaričkog dolazi kao trećeplasirana ekipa na tabeli, sa 49 bodova, 10 više od svog prvog pratioca Radničkog iz Niša i 13 više od Vojvodine, pa je jasno da je ta ekipa u odličnoj formi ove sezone. Čukarički je prolećni deo sezone otvorio porazom od Crvene zvezde, nakon čega je vezao pet mečeva bez poraza, uz tri pobede nad ekipama Mladosti, Spartaka i Napretka, i dva remija u poslednja dva kola sa Radnikom i TSC-om.

Što se međusobnih duela tiče, tradicija je apsolutno na strani Vojvodine. Na 51 susretu, Voša ima 25 pobeda, Čukarički je slavio u devet navrata, dok je 17 mečeva završeno nerešenim rezultatom, kao što je bilo i na poslednjem duelu jesenas – 1:1. Gol razlika je takođe na strani Vojvodine – 75:41, ali će Voša imati težak zadatak da tu tradiciju i nastavi.

Utakmica Vojvodina – Čukarički na programu je u subotu u 18 časova

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke