Radojičić ima viziju kako poboljšati igru Vojvodine

Autor: Nemanja Janošev
petak 08.04.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Vošu čeka gradski derbi.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Povezane vesti

Trener Vojvodine Dragan Radojičić optimista je pred duel sa Proleterom u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina je u sredu prekinula niz od šest poraza, pobedom nad Radom u Kupu Srbije, ali trener Radojičić sada želi i trijumf u prvenstvu i da njegova ekipa ostane na pobedničkom koloseku.

"Zna se koliko je nama ova utakmica značajna, naročito posle ove pobede u Kupu Srbije. Momci su veoma predani i motivisani. U meč sa Radom ušli smo sa pravim stavom, motivisani i koncentrisani, i to očekujem od svoje ekipe i u ponedeljak. Ne želimo da se bavimo kalkulacijama, želimo samo pobedu i to je jedino o čemu razmišljamo. Raduje me što nam se i zdravstveni bilten poboljšao, jedino još Busnić ima problema sa člankom, ali verujem da će se i on vratiti u naredna dva dana", rekao je Radojičić.

On očekuje tešku utakmicu protiv gradskog rivala, ali ističe da veruje u sebe i svoj tim.

"Najpre verujem u sebe i tu veru treba da prenesem i na svoju ekipu. Nama su tri boda preko potrebna, serija poraza traje predugo i znam da će moji momci dati poslednji atom snage, ali i znanja da pobedi gradskog rivala. Proleter je odlična ekipa, pozicija na tabeli ne pokazuje koliko su zapravo dobri. Kadrovski problemi su i njih koštali pozicije neke veće pozicije na tabeli koju sigurno, po kvalitetu, zaslužuju. Imamo veliko poštovanje prema našem rivalu, ali se nadamo i verujemo da ćemo pobediti", istakao je Radojičić.

Šef stručnog štaba Voše osvrnuo se na pobedu nad Radom, kao uvertiru pred duel sa Proleterom.

"Znali smo da nam je posle Kragujevca preko potrebna naredna utakmica i pobeda nam je došla u pravom trenutku. Mi smo izašli u najjačem sastavu, sa onom ekipom u koju smo verovali da u tom momentu može najviše da pruži. Nismo ništa kalkulisali, Kabić je prvotimac, kao i mnogi drugi, ima ih 22, 23 i ja sam kao trener procenio da taj tim može najviše u tom trenutku. Neke smo morali samo psihološki da odmorimo, pa smo u drugom poluvremenu šansu dali mlađim igračima koji su zaslužili minutažu. Rad nije ekipa za potcenjivanje, imali su devet igrača koji su igrali i u Super ligi i zato nas raduje takva, ubedljiva pobeda, koja je došla u pravom trenutku. Dobili smo neku novu energiju, mnogo radimo, mnogo pričam sa svojim igračima, ali džaba nam je sve ako nemamo rezultati zato moramo da nastavimo da pobeđujemo", kaže Radojičić.

On je istakao da u svlačionici i pored krize rezultata vlada odlična atmosfera.

"U ekipi vlada perfetkna atmosfera, momci su dan posle Kragujevca želeli što pre ponovo na teren, jer su znali da smo nezasluženo izgubili. Sutradan smo imali odmah trening u 10 ujutru, nisam dozvolio nikome da bude tužan. Izašli smo na teren, igrali dobro, primili onakve golove, izgubili smo, ali nisam želeo da dozvolim da imamo negativan stav, jer sa njim ne možemo ništa. Uvek sam insistirao na pozitivnom stavu, kada se pogreši, radi da budeš bolji da ispraviš svoje greške. To je sastavni deo igre i fudbala", dodaje Radojičić.

Trener Voše za kraj je opet ponovio da želi da poboljša igru svoje ekipe na svim aspektima.

"Hoću da ubrazmo igru Vojvodine, da igramo moderan i napadački fudbal, da budemo prepoznatljivi na terenu i da dajemo po dva, tri gola na utakmici. Moramo da igramo bliže golu protivnika, ali potrebno je da imamo i malo više zgusnute linije tima. Želimo da dovedemo klub do onog mesta gde zaslužuje da bude, ali idemo korak po korak", zaključio je Radojičić.

Utakmica Vojvodina – Proleter na programu je u ponedeljak u 18.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke