Radojičić naredio mobilizaciju!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 05.04.2022.
15:35
Izvor: Sportske.net

Dragan Radojičić smatra da ekipa pod hitno mora da se trgne.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Povezane vesti

Trener fudbalera Vojvodine Dragan Radojičić rekao je danas da će ekipa u četvrtfinalu Kupa Srbije pokušati da se vrati na pobednički put, kao i da posle šest vezanih poraza ne želi ulogu favorita u duelu sa Radom.

"Posle još jednog poraza, očekuje nas nova teška utakmica i ja sam želeo da je odigramo što pre, kako bismo što pre pokušali da se vratimo na taj pobednički kolosek. Četvrtfinale Kupa Srbije je veoma značajno za nas, biti medju osam najboljih u bilo kom takmičenju je veoma teško za svakog, jer u toj fazi uvek postoje odredjene zamke i potencijalna iznenađenja", rekao je Radojičić, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Vojvodine gostovaće u sredu ekipi Rada, u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Novosadski tim je zabeležio šest uzastopnih poraza u Super ligi Srbije, a Radojičić je dodao da želi da se ekipa "mobiliše" i da se plasira u polufinale Kupa Srbije.

"Nismo imali slobodan dan, treniramo od nedelje i spremamo se samo za ovu utakmicu. Tradicija nije na našoj strani na Banjici, toga želim da budu svesni i moji igrači", rekao je on.

Rad se takmiči u Prvoj ligi, i trenutno se nalazi na 13. mestu, u zoni ispadanja.

"Imaju određenih problema, kao i mi, ali rezultati nisu pravo merilo njihovog kvaliteta. Priželjkujem pobedu koja bi mogla da preokrene predstojeće stvari u našu korist, ali sada smo fokusirani samo na Kup, ne mislimo o prvenstvu", istakao je Radojičić.

Trener Vojvodine rekao je da od početka govori kako će ekipa pokušati da igra napadački fudbal, kao i da su to uradili na prethodnom meču u Kragujevcu protiv Radničkog (2:3), ali da nisu na vreme postigli gol.

"Ne pamtim kada je Vojvodina imala posed lopte 75-25 u prvom poluvremenu, ali nažalost, broje se golovi i piše se krajnji rezultat. Ta dobra igra mora da nam donese golove, Vojvodina mora da postiže po dva gola na utakmici iz igre", dodao je on.

Radojičić je istakao da će moći da računa na gotovo sve igrače, osim na golmana Nikolu Simića i odbrambenog igrača Marka Bjekovića, koji su već duže vreme povredjeni.

"Kadrovski problemi su nas mučili od kako sam došao, u prvoj utakmici bili smo bez Čovića (Nemanja) koji je najbolji igrač iz drugog plana u Super ligi Srbije. On je ujedno bio i naš vođa na terenu, ali za tim ne vredi kukati, jer je on realizovao transfer i mi možemo samo da mu poželimo sreću", rekao je on.

"Potom nismo mogli da računamo na Veljka Simića, pa Vukadinovića, na kojima se bazira igra Vojvodine. Drago mi je zbog mladih momaka koji su ušli u Kragujevcu koji su za tih pola sata iskoristili šansu i nametnuli se i raduje me što ću moći da računamo na gotovo sve igrače", dodao je trener Vojvodine.

Radojičić ističe da su "posvećenost, motivacija i koncentracija" najvažnije stvari za igrače, kao i da su to pravila od prvog dana rada.

"Mi imamo posvećenost i motivaciju, ali imamo problem sa koncentracijom. To najbolje dokazuje kada primiš pet golova iz kikseva, kada koncentracija treba da bude na najvećem nivou. Moramo da ispravimo te neke početničke greške, primili smo gol posle prekida, a uigrali smo barem 300 odbrambenih prekida za 10 dana. Samo da popravimo tu koncentraciju i ostalo je sve tu", zaključio je Radojičić.

Meč između Rada i Vojvodine na programu je u sredu od 18.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke