Rajevac: "Piksi nas odveo na dva takmičenja, idemo iz krajnosti u krajnost..."

Autor: Ivan Cvetković
subota 29.06.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Proslavljeni srpski trener umeren posle učinka Srbije na Evropskom prvenstvu.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije eliminisana je u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Nemačkoj kao poslednji tim u grupi C.

Javnost, kao i sam selektor Dragan Stojković ovakav ishod turnira ocenili su kao neuspeh, a sve se glasnije priča o promeni selektora iako Stojkovićev ugovor važi do kraja kvalifikacija za Mundijal 2026. godine.

Proslavljeni trener Milovan Rajevac istakao je u izjavi za Novosti da ne treba ići iz krajnosti u krajnost, te da je za Srbiju bolje da ima domaćeg selektora umesto stranog stručnjaka, o čemu se tako spekuliše.

"Videćemo da li će Piksi ostati ili ne, kao selektor nas je odveo na dva velika takmičenja. Nije bilo tako loše na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, niti neočekivano i ne treba sada od svega praviti rijalitije i preterivati sa kritikama. Nažalost, mi znamo da budemo takvi, da idemo iz krajnosti u krajnost. Zbog toga neki naši dobri treneri nisu hteli da budu selektori.

Mi smo ozbiljna fudbalska zemlja i uvek smo imali i stvarali igrače, i stručnjake, koji su na najvišem nivou, zbog čega su cenjeni u Evropi i svetu. Ukoliko bude promena, svi treba da stanemo iza selektora i pružimo mu maksimalnu podršku, na svim nivoima", rekao je Rajevac, a potom izneo i svoja razmišljanja o potencijalnom nasledniku Dragana Stojkovića na klupi "orlova".

"Imali smo strance trenere i u klubovima, bilo ih je i u reprezentaciji. Uglavnom se nisu najbolje snalazili, jer nisu najbolje upoznati sa našim mentalitetom i fudbalskim karakteristikama. Zato sam za to da naš, domaći stručnjak vodi reprezentaciju, jer najbolje poznaje igrače, navike. Sigurno nije lako biti selektor Srbije zbog stalnog pritiska javnosti i velikih očekivanja, ali sam uveren da imamo stručnjake da odgovore izazovima. Treba gledati u budućnost i u svemu tražiti najbolja rešenja. Videli ste kako je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sve na najvišem nivou, od organizacije do kvaliteta reprezentacija. Srbija ima kvalitet da u svemu parira i bude deo te elite", smatra Milovan Rajevac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dunster
Sunday, 30.06.2024
11:02

Odveo !? A Kako ih odveo na jedevite jade. Svi bi tako ,a igra igra SRAMOTNA kukavicka

avatar
Nemanjici
Saturday, 29.06.2024
16:18

Da li treba da smo zadovoljni sa odlaskom? Gruzija ne misli tako! Gruxija alooo...daj bre koga vi zaje.....e. vec 15 godina mi igramo NISTA. IMAMO IGRACE AL IGRU NE.