Rajković objasnio šta se dešavalo pre penala i šta mu je pomoglo da zaustavi udarac Emboloa!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 13.10.2024.
00:01
Izvor: Sportske.net

Blistao je srpski čuvar mreže večeras u Leskovcu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švajcarsku u Leskovcu sa 2:0, u meču trećeg kola grupe 4 Lige nacija.

Briljirali su srpski reprezentativci večeras, od golmana Predraga Rajkovića, koji je odbranio penal, pa sve do kapitena Aleksandra Mitrovića strelca drugog pogotka za "orlove".

Blistao je Rajković i posle utakmice protiv Švajcaraca, ali je na početku istakao da ovo nije njegova najbolja partija u dresu sa državnim grbom.

"Nije. Mislim da je bila bolja protiv Španije. Danas protiv Švajcaraca sam samo taj penal odbranio tokom cele utakmice. Ne bih pričao o sebi, nego o timu. BIli smo borbeni i taktiči odradili sve što smo trebali. Borili smo se po teškom terenu najbolje što smo mogli i na kraju zaslužili tri boda", ocenio je Rajković.

Sjajno je naš čuvar mreže pročitao i zaustavio penal koji je izveo Bril Embolo u 72. minutu. Tom penalu prethodile su male čarke Rajkovića sa kapitenom Švajcarske Granitom Džakom, koji ipak nije preuzeo odgovoerenoset i šutiraeo se "bele tačke".

"To su normalne čarke. Ništa specijalno, nije to ni prvi ni poslednji put. To su fudbalski trikovi. Ja prvo idem na intuiciju, ali svakako radim analizu pre svake utakmice. Džaku nisam ni imao u analizi. Tako da nisam očekivao da će on šutirati. Ja se skoncetrišem na loptu, a ne na izvođača", objasnio je Rajković, kome je leskovačka publika skandirala večeras.

"Lepo je kad se tako nešto čuje. Ne bih stavljao akcenat na sebe, nego na celu ekipu. Drago mi je što je bio pun stadion i što su nas bodrili svih 90 minuta", zadovoljan je Rajković podrškom sa tribina.

Pobeda protiv Švajcaraca daje optimizam "orlovima pred naredne duele. Počevši od narednog protiv Španije za tri dana.

"Svaka pobeda i dobra igra nam znači. Dugo nismo dali gol i svakako će nam značiti pobeda za nastavak Lige nacija i početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo marta meseca

Očekujemo dobru Španiju. Videli smo na Marakani kako je to bilo. Oni neće menjati stil igre, najbitnije je da pružimo istu partiju kao tad", zaključio je Rajković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke