Raka jedno, Zdravko drugo - Nova analiza nedosuđenog penala za Radnički i isključenja Gluščevića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.09.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Ne slaže se baš sa Rakom Đurovićem.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Nekoliko sati pošto je nekadašnji sudija Raka Đurović na mreži ''X'' nedvosmisleno konstatovao da je trebalo dosuditi jedanaesrerac za Radnički kada je Evandro oboren u kaznenom prostoru Crvene zvezde u duelu sa Mimovićem, njegov kolega Zdravko Jokić je večeras u analizi suđenja na TV Arena sport izneo drugačije viđenje ove situacije koja je izazvala brojne polemike u javnosti. I izgleda da će ih još biti posle ove analize...

''Evo, videćemo sada. Noga Zvezdinog igrača (Mimović) nije bila na zemlji, kada je crveni igrač (Evandro) svojom nogom udario u stopalo igrača Crvene zvezde. Vidite crvenu kopačku Zvezdinog igrača koja je ispred stopala napadača. Napadač je svojom nogom udario u nogu igrača Zvezde koja je ispred njega. Evo, vidite gde je crvena kopačka. Ovaj igrač ga nije sapleo, nije ga udario, nego je njegovo stopalo bilo ispred stopala napadača i mirno, na zemlji. Ovaj udara vrhom svoje kopačke u njega i pada'', objašnjava Jokić.

Podsetimo, sudija Milan Ilić je dosudio prekršaj Evandra nad Mimovićem, a Jokić smatra da nije bio ni penal, ni prekršaj, već je trebalo dozvoliti da Kragujevčani nastave svoju akciju. 

''Ovde bih jedino zamerio sudiji, jer praktično nema faula. Utakmica je imala težinu, dva vrlo dobra tima, ali on se možda uplašio, malo više dosuđivao prekršaje, bilo ih je 43. Ovde nema faula, trebalo je da se nastavi igra'', konstatovao je Jokić.

Druga situavija koja je izazvala mnogo bure jeste isključenje Matije Gluščevića koji je najpre dobio žuti karton zbog prekršaja nad Spajićem, a odmah zatim i crveni zbog prigovora.

Jokić je sve to analizirao i ovo je njegovo objašnjenje:

''Ovo je momenat, ovde ćemo videti šta je bilo. Sam start ne deluje kao prekršaj, ali videćemo šta se tu desilo. Vidite desnu ruku crvenog igrača (Gluščević), gde je desnom rukom u lice udario igrača (Spajić) i to je prekršaj koji zaslužuje žuti karton - nelegalno korišćenje ruke. Taj igrač je u građenju lopte udario u lice igrača u plavom dresu. Posle toga, više nije naše da komentarišemo''.

Na pitanje voditelja da li je čuo zbog čega je Gluščević dobio drugi žuti karton, Jokić je izneo nezvanične informacije, na osnovu kojih je počeo da gradi svoja dodatna tumačenja.

''Uvreda je bila. Moramo da razumemo, kada je uvreda i psovka i kada to nije diskretno... Igrači svašta govore, čak i sudije njima, ali ako on pred grupom igrača psuje i vređa sudiju, on mora da mu pokaže crveni karton. Videli ste da je on (sudija) bio malo nervozan, ta psovka ga je pogodila. On je bio ljut na igrača zbog ovoga što ga je uvredio. Znači da je bilo stvarno nešto uvredljivo''.

Usledilo je pitanje da li je video šta je napisano u zapisniku, Jokić je priznao da nije video zapisnik, ali je ipak dozvolio sebi da na osnovu govora teka sudije tumači Gluščevićev postupak.

''Ne znamo šta je napisao u zapisniku, to ide na druga mesta''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke