Rambo upozorio Brazilce pred okršaj sa Srbijom, ima savet za Luku Jovića!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 10.05.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dejan Petković je svojevremeno nastupao u Realu.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Rambo Petković ostavio je dubok trag u Brazilu gde je stekao status fudbalskog božanstva.

On se u intervjuu za Novosti osvrnuo na novi susret selekcija Brazila i Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem godine.

"Ponovo smo u grupi sa Brazilom i Švajcarskom. Bio sam u Rusiji na prošlom Mundijalu, radio sam za TV Globo, imao sam tada priliku da ispratim meč. Mislim da je ove godine naša reprezentacija daleko spremnija nego 2018. godine. Imamo realne šanse da prođemo grupu, a posle...



Upozorio sam moju drugu zemlju, Brazil, i trenera Ćićija, kada smo se sreli pre desetak dana na utakmici Fluminensea. Rekao sam mu da su igrači Srbije iskusniji, spremniji. Trener našeg tima je visokog kvaliteta, majstor fudbala i dugogodišnji strateg. Možda nam je u Rusiji nedostajalo iskustva. Ove godine smo u najmanju ruku sakupili četvorogodišnje iskustvo", smatra Petković koji je istakao da je novi selektor Dragan Stojković Piksi promenio mnogo toga.

"Promenio je Stojković dosta toga, nažalost, nisam ispratio mnogo mečeva kroz kvalifikacije, ali ono što sam uspeo da vidim me je izuzetno obradovalo. Igramo izuzetno kvalitetno i organizovano. Ovog puta kod mene vlada mnogo realističniji optimizam nego pre četiri godine. U Rusiji je bio navijački, a sada mislim da igrački možemo da postignemo nešto u Kataru", veruje popularni "Rambo".

Tokom igračke karijere, nastupao je i za Real Madrid, pa je imao savet za aktuelnog fudbalera "kraljevskog kluba" i reprezentacije Srbije Luku Jovića.

"Jednostavno, desi ti se ili ti se ne desi. On je došao u Madrid zato što ima kvalitet. Nije imao sreće i uspeha. Ako treba da napusti Real, bolje je za njega, jer neće imati šansu, neće da zaigra, a on zaslužuje da igra, mlad je, a ako napusti klub, ponovo će igrati vodeću ulogu, kao što je u Ajntrahtu", kazao je Petković za Novosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke