Ranko Popović: "Hoću uvek ovakvu Vošu, da igra na pobedu"

Autor: Milovan Longinov
nedelja 20.08.2023.
09:14
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener Voše zadovoljan igrom.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Ranko Popović zadovoljan je i igrom i rezultatom u pobedi svoje ekipe nad niškim Radničkim.

Fudbaleri „stare dame“ pobedili su na svom „Karađorđu“ ekipu Radničkog rezultatom 3:2, a Popović je posle meča ponovo pohvalio svoju ekipu.

"Interesantna utakmica za neutralne, za nas koji smo više u tome bila je malo više stresna. Juče su nas prozvali za golove, a danas je protivnik dao dva, a mi tri, što je odlučilo meč. Moramo da težimo ka tome, da kada imamo 2:0 da se ne povlačimo nazad, već da uvek idemo ka napred. Rezultat 2:0 je opasan kada ne razmišljamo kako treba. Svaki protivnik u ovoj ligi može da te kazni, nema velike razlike, ako mu dozvoliš, a mi smo dozvolili u jednom periodu. Ipak, mi smo na kraju pokazali da idemo uvek na pobedu. Nakon trećeg gola smo krenuli ofanzivnije, igrali smo na pobedu i da pokažemo agresivnost i da čuvamo gol što dalje od našeg. Mi smo i dalje u jednom procesu upoznavanja, igru je najteže praviti, a mi moramo da je napravimo što pre. Izvanredno je što su momci sa klupe doneli potrebnu energiju i to je donelo ono što nam je trebalo, a to je ovakav rezultat", rekao je Popović.

On je ipak istakao i neke negativne segmente igre, koji su u ovom trenutku prihvatljivi i normalni.

"Moramo da budemo kritični, video sam da smo mnogo grešaka u dodavanjima, što je posledica prevelike želje za pobedom i pritiska koji osetimo. Hteo sam da igrači pokušaju zadnji pas, a pas je osnova, kao slova, kao pisanje. Ako ne damo pas, ne znamo da pišemo, a onda ja posle ne mogu da čitam kako treba. Danas je bilo ipak mnogo bolje nego u prošloj utakmici. Mogli smo u nekim trenucima da odigramo pas umesto driblinga, a to je sve posledica tog pritiska i želje za pobedom. Ono što me raduje jeste da smo igrali na pobedu, greške su sastavni deo i mi smo tu da ih ispravimo. Danas je bilo teško vreme, utakmica je bila zahtevna, baš zato smo i srećni, jer smo se izdigli iz svega i zasluženo pobedili. Igračima ne zameram ni na jednom potezu kada žele da igraju, jer ako ne pokušaš, ne možeš ni da uspeš. Srećan sam zbog pobede, navijača i želja mi je da svi uživaju u našoj igri i da moja ekipa bude srećna kao što je bila danas i zato ćemo uvek dati sve od sebe da pobedimo", naglasio je Popović.

U narednom kolu Voša u subotu od 20.30 gostuje ekipi Mladosti iz Lučana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke