Stigao raport iz Slovenije o Zvezdinom Elšniku - Ovo su mu najveći kvaliteti!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 31.07.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Šta će doneti srpskom šampionu?

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde ovog leta trebalo bi da bude slovenački vezista TImi Maks Elšnik.

Reč je o reprezentativcu Sloveije koji je na "Marakanu" stigao iz ljubljanske Olimpije u transferu vrednom okoko 2.000.000 evra.

Sportski sektor sedmostrukog uzastopnog prvaka Srbije u Elšniku vidi budućeg nosioca igre na sredini terena, a o kvalitetima 26-godišnjeg reprezentativca Slovenije za "Sportski žurnal" govorio nekadašnji omladinac Zvezde, danas štoper slovenačkog Brava, Nemanja Jakšić.

"Odlična leva noga, dobro pozicioniranje, jačina u duel igri i zavidne trkačke sposobnosti. Da nije svega navedenog ne bi mogao da igra u kolevci fudbala Engleskoj. Tim je iskoristio što je sa reprezentacijom Slovenije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj napravio odličan rezultat. Izlaskom iz grupe Elšnik i saigrači pokazali su da je generalno fudbal u Sloveniji i reprezentacija Slovenije nezasluženo potcenjeni", skenirao je Elšnika Jakšić.

On smatra da je slovenačka liga u Srbiji potcenjena, te da se na EURO jasno video njen kvalitet.

"Priča se da je elitni rang Slovenije slabijeg kvaliteta od naše Super lige, a potpuno se drugačije pokazalo u Nemačkoj, jer su reprezentaciju Slovenije činili i igrači iz domaćeg prvenstva", objašanja Jakšić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke