Rašović u dilemi oko formacije, može li da iznenadi ''Grofa''?

Autor: Darko Mitrović
subota 22.04.2017.
10:36
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Jedan od derbija 32. kola Superlige igra se u Kruševcu, gde će od 19 časova Napredak dočekati vodeću Crvenu zvezdu.

Epa/Helmut Fohringer
Epa/Helmut Fohringer

Povezane vesti

I jedni i drugi uzdrmani su porazima u prošlom kolu. Vojvodina je u poslednjim trenucima meča poražena u Novom Sadu od Vojvodine (2:1), dok je Zvezda na svom terenu doživela neuspeh u 154. večitom derbiju (1:3).

Utoliko im je ishod današnjeg meča još važniji, a trener Napretka Vuk Rašović možda ima i dodatni, lični motiv, jer bi u duelu sa aktuelnim šampionom mogao ujedno da pomogne i svom bivšem klubu, Partizanu, u trci za naslov prvaka.

Naravno, na tu temu nije želeo da govori, a u izjavi ''Novostima'' priznao je da još uvek nije siguran oko formacije koju će da izvede na megdan Zvezdi.

''To što Zvezda mora da juri pobedu je samo opterećenje za goste. Mi moramo da budemo pametni i pronađemo dobra rešenja u napadu, uz opreznost u odbrani. Pitanje je sada samo da li ćemo na Zvezdu u formaciji 4-4-2 ili 4-3-3'', otkrio je Rašović.

Kruševljani su serijom pobeda uoči plej-ofa znatno uvećali svoje šanse za plasman na evropsku scenu, poraz od Vojvodine ih je donekle udaljio od tog cilja, ali ako danas pred svojim navijačima iznenade favorita, Evropa će im biti bliža nego ikad.

Očekivani sastav Napretka: Petrović, Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević, Ndiaje, Šljivić, Vulić, Alivodić, Gobeljić, Vukanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke