Raspoloženi Katai "razdrmao" Zvezdu, prvi poraz TSC!

Autor: Nemanja Janošev
subota 21.08.2021.
21:00
Izvor: Sportske.net

Po drugi put ove sezone u prvenstvu, Crvena zvezda postigla je više od dva gola.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC iz Bačke Topole sa 3:1 (1:1) na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 6. kola Superlige Srbije.

Nije imala Crvena zvezda lak zadatak protiv odličnog tima TSC, ali izabranici Mladena Krstajića poklekli su po prvi put u ovoj sezoni.

Sjajnu šansu na otvaranju utakmice imala je Crvena zvezda. Pas Krstičića za Pavkova spojio je napadača iz Begeča sa golom, ali je izvanredno reagovao Filipović. Ostaje pitanje da li je Milan Pavkov bio u nedozvoljenoj poziciji u tom begu.

Crvena zvezda je bila ta koja je kontrolisala igru i imala znatno veći posed igre, a do novog dobrog napada čekalo se do 16. minuta kada je Eraković postigao pogodak koji je sa pravom poništen. Prethodno je Ben bio u ofsajdu posle pasa Aleksandra Dragovića. Potom je Krstičić raspalio po lopti, pa je Filipović ponovo morao da reaguje.

Pavkov je izgubio duel od Antonića koji je bio znatno čvršći u borbi za loptu i usledila je munjevita kontra TSC. Lopta je povukao Tomanović, prosledio za Stanojlovića, da bi ovaj sjajnim pasom izbacio Zeca koji vara Erakovića, ali i Borjana za 1:0. Odbrana Zvezde je potpuno ispala, visoko su ostali...

Krstičić nije uspeo u 18. minutu, ali jeste nešto kasnije i to na kakav način! Loptu sa levog boka na suprotan kraj terena poslao je Ivanić za Gajića, ovaj je iz prvog kontakta ostavio Krstičiću čiji je polu-volej bio neodbranjiv za Filipovića.


 No, samo nekoliko trenutaka kasnije, ponovo je usledio beg Đura Zeca sa kojim se odbrana Crvene zvezde i te kako mučila, ali je Borjan odbranio novu veliku priliku gostiju. Veoma opasne kontre demonstrirao je tim Mladena Krstajića.

Šest minuta igre u nastavku bilo je potrebno Crvenoj zvezdi da okrene rezultat na svoju vodenicu. Aleksandar Katai je zajedno sa Milanom Rodićem ušao u igru i ubrzo doneo preokret. Ponovo je Milan Gajić zabeležio asistenciju, povratna za Kataija koji desnom šalje loptu u nebranjen ugao Filipovićevog gola.


Sve ovo, značilo je da TSC mora krenuti ka golu rivala i ubrzo su pripretili preko Saše Tomanovića. Njegov udarac sa distance uspeo je, nimalo lako, da odbrani Milan Borjan. Tempo je, očekivano, opao, ali tim iz Bačke Topole kreirao je u želji da pronađe novu rupu u odbrani srpskog šampiona.

Potom se težište vratilo na polovinu ekipe TSC. Katai je konstantno tražio loptu, igralo mu se i posle nekoliko neuspelih kreacija, u 77. minutu je povukao napad po levom boku, videlo se da odbrana TSC kasni, a momak iz Srbobrana je oštrim pasom pred peterac pronašao Bena za 3:1 i miran finiš.

Šampionu Srbije sada sledi put u Rumuniju gde će u četvrtak gostovati Klužu u revanšu plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Podsećamo, prvi meč izabranici Dejana Stankovića dobili su sa 4:0.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke