"Rastajemo se sa Baharom kao prijatelji, Zvezda će ga plaćati do novog posla!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 21.12.2023.
13:19
Izvor: Sportske.net

Funkcioner "crveno-belih" izneo detalje prekida saradnje sa izraelskim stručnjakom.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da se klub rastao sa dosadašnjim trenerom Barakom Baharom.

Odluka je doneta posle poraza u 171. Večitom derbiju od Partizana rezultatom 2:1 kojim su "crno-beli" prestigli Zvezdu na čelu Super lige Srbije.

"Epilog polusezone je rastanak i sporazumni raskid ugovora sa Barakom Baharom. Tako to biva u fudbalu, kada nema rezultata, trener odlazi prvi. Hteo bih da se zahvalim Baharu na šestomesečnoj saradnji, uradio je i mnogo kvalitetnih stvari o kojima možemo da govorimo. Drago mi je što se rastajemo kao prijatelji i što je svestan velikih, nekada i nerealnih očekivanja koje je Zvezda možda imala u ovom periodu. I pored najbolje volje što nije mogao da obraduje javnost. Rastajemo se kao prijatelji i želim da prekinem spekulacije o njegovom obeštećenju i advokatima, ogromnim penalima. Ugovor je jasan, potpisao je na tri godine, Bahar je imao svoju platu. On će imati pravo da prima platu dok ne pronađe novi posao, ali on nije čovek koji će uzeti novac koji nije zaradio. On će brzo pronaći novi klub, a kada se to desi, Zvezda više nema obavezu da ga plaća. 

Rekao bih još par reči. Žao mi je zbog prekida saradnje, radi se o odličnom stručnjaku i čoveku. Neke stvari se nisu poklopile, od velike euforije u julu podignuta" je lestvica očekivanja, međutim ušli smo u krizu. Obavili smo jedan razgovor pre mesec dana, često smo razgovarali na tu temu, tako da je on i sam svestan da sa ovim kvalitetom igrača nije smeo da dozvoli da u domaćem takmičenju završi kao drugi na kraju jeseni. 

Baraku se sve svelo u dve utakmice gde bi drastično promenio svoj status. Meč u Bernu i jučerašnja utakmica. U obe utakmice je Zvezda zaslužila da pobedi, ali nije. Da pričamo o statistici, koliko smo izdominirali... Znate kako kažu - statistika je kao bikini, mnogo toga otkriva, ali ništa ne pokazuje. Treba da čestitamo Jang bojsu i Partizanu na pobedi, a nama ostaje žal što nismo materijalizovali bolju igru. Da jesmo, u Ligi šampiona bismo bili treći i to je nešto što smo planirali - da pobedimo kući Jang bojs i da odigramo nerešeno na strani. Liga šampiona bila je neuspeh. 

Da smo juče pobedili u derbiju gde smo bili apsolutni favoriti... Kvote u kladionicama govore koliko smo bolji od Partizana, da smo pobedili imali bismo pet bodova više od drugoplasiranog i završili bismo jesen kao prvi. Zbog svega toga, ovu jesen smo označili kao neuspešni. Barak Bahar je sagledao sve stvari kao svestan i korektan čovek i rekao je da treba da se raziđemo. Kada smo dogovarali dolazak, rekao sam da će mu u Zvezdi dati sve osim vremena. Bilo je pritisaka da se raziđemo sa njim, ali kroz istoriju kluba je izgradila imidž kluba koji ne menja trenera posle dva meseca. Ali, postoje neke crvene linije preko kojih ne može da se pređe jer je interes Zvezde iznad svih nas. Sutra od 13 časova ćemo promovisati novog trenera", rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke