Rastavac: "Hvala navijačima, Voša će na proleće biti još bolja"

Autor: Milovan Longinov
subota 12.11.2022.
22:16
Izvor: Sportske.net

Trener Voše zadovoljan pobedom.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Milan Rastavac čestitao je svojoj ekipi, ali i Radničkom 1923 na velikoj borbi u večerašnjem duelu.

Voša je za kraj jeseni pobedila Radnički 1923 rezultatom 2:1, a Rastavac je najavio da će "stara dama" na proleće biti još bolja i spremnija.

"Moj utisak pre ove utakmice bio je da će se danas sresti dve ekipe koje bodovno nisu ispunile ono što su prikazale igrama na terenu u dosadašnjem delu sezone. Radničkom čestitam na tome što je uspeo da podigne igru i na seriji rezultata koju su imali do večeras, jer to nije bilo nimalo lako. Želim im da nastave da igraju ovako i da ostanu lep deo srpskog fudbala. Ovu utakmicu smo dobili, ali ne toliko ubedljivi. Moramo biti zadovoljni što smo ovakvom protivniku dali dva gola i usput stvorili tri do četiri zrele šanse. Igrači su pokazali požrtvovanje i zrelost, nažalost, osetio se i umor, posebno u prvom poluvremenu. Do kraja su igrači zaslužili sve čestitke, još veće je zaslužila publika, ne samo večeras, već čitave polusezone i to ne samo običnim bodrenjem već pozivitivnom podrškom. Verujem da ćemo biti još bolji u narednoj polusezoni, da ćemo biti uigraniji i zreliji, spremniji i da ćemo još bolje odgovoriti izazovima koji nas čekaju. Drago mi je da smo polusezonu završili i bez većih povreda, Igor Jeličić ima od ranije taj problem sa ramenom, ali verujemo da će ubrzo sve biti u najboljem redu", rekao je Milan Rastavac, a prenosi sajt kluba.

On je priznao da je umor uticao na nešto lošiju igru u prvom poluvremenu.

"Radnički nas nije toliko iznenadio idejom, koliko mi nismo bili dovoljno brzi u onim stvarima koje inače radimo bolje. Malo smo se bolje pripremili za drugo poluvreme i tako smo otvorili neki prostor da ugrozimo rivala. Za nama su i dve naporne kup utakmice, odigrali smo šest mečeva u razmaku od dve nedelje, što nije lako izneti, pa nas je taj zamor koštao malo bolje igre u prvom poluvremenu", rekao je Rastavac.

Trener Vojvodine istakao je da će dolasci u zimskom prelaznom roku zavisiti od igrača koji će napustiti ekipu.

"Verujem da ćemo tražiti određena rešenja. Svi znamo da živimo u Srbiji, u kojoj fudbal živi i funkcioniše od prodaje, tako da ćemo videti koji će igrači napustiti klub, pa ćemo videti na kojim pozicijama ćemo se pojačati", istakao je Rastavac.

On se takođe dotakao predstojećeg Svetskog prvenstva i istakao da veruje da Srbija ima veće šanse nego na prethodnom Mundijalu u Rusiji.

"Kada imam priliku da pričam o ovom prvenstvu, uvek istaknem da su naše šanse na ovom Mundijalu veće nego na prethodnom. Prvo, imamo kontinuitet selektora i tima veći nego što je bio u prethodnom periodu. Protivnici jesu veliki, ali imaju neke svoje promene, i verujem da smo mi zadržali više kvaliteta. Posebno bih izdvojio te naše igrače rođene 1994, 1995. i 1996. godine koji su bili evropski i svetski prvaci, koji su danas u najboljem peridu svojih karijera i od njih očekujem da pokažu još više nego na prethodnim takmičenjima", zaključio je Milan Rastavac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke