Rastavac pred vojvođanski derbi: "'Lažna devetka' daje rezultate, prilika da se osvetimo Spartaku"

Autor: Ivan Cvetković
petak 04.11.2022.
16:30
Izvor: Sportske.net

Utakmica 18. kola Super lige Srbije između Spartaka i Vojvodine na programu je sutra od 18.00.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Vojvodine Milan Rastavac rekao je danas da je predstojeći superligaški meč u Subotici prilika da se njegov tim "osveti" za remi iz prvog susreta na "Karađorđu".

"Ovo je utakmica u koju ulazimo sa željom da se na neki način osvetimo za onu prvu utakmicu za koju verujemo da smo zaslužili da pobedimo, a nismo uspeli. Imamo dozu izražene želje da u ovom meču dođemo do tri boda", rekao je Rastavac, prenosi klub.

Fudbaleri Vojvodine sutra gostuju Spartaku, u utakmici 18. kola Super lige Srbije. U prvom duelu na startu sezone, 24. jula, rezultat je bio 0:0.

Novosadski tim je peti na tabeli domaćeg šampionata sa 29 bodova, dok je Spartak na 13. poziciji sa 14 osvojenih bodova.

"Spartak ima dobru ekipu, odlično je vođena, neće nas zavarati njihova rezultatska kriza jer nekada rezultati nisu pravi pokazatelj", rekao je Rastavac.

"Svesni smo da moramo da odigramo najbolje što umemo, da u odbrani osujetimo napade Srećkovića, Krstića i igrača koji se ubacuju iz drugog plana, a da u napadu budemo dovoljno kvalitetni i agresivni i da ugrozimo Manojlovića koji je bio odličan u prvom meču", dodao je on.

Rastavac je naveo da njegova ekipa u Subotici želi da nastavi pobednički niz.

"Imamo još tri utakmice, u fokusu je uvek prva sledeća, a prema informacijama koje sam dobio čeka nas teren u dobrom stanju i zato očekujem dobru fudbalsku predstavu iz koje ćemo, nadam se, mi izaći kao pobednici", rekao je Rastavac.

On je potvrdio da u ovom trenutku može da računa na sve igrače, a potom se osvrnuo na negativnu tradiciju protiv Spartaka u poslednjim sezonama.

"Što se tiče negativnog bilansa sa Spartakom, Vojvodina vuče neke repove, te ima razne neke negativne nizove, i ja samo mogu da kažem da ćemo i na ovoj utakmici ići da se borimo za svaku loptu, sa željom da pobedimo protivnika. Taj pristup može da nam donese pobede u utakmicama u kojima mi imamo neku negativnu tradiciju", istakao je Rastavac.

Šef stručnog štaba Vojvodine je rekao i da smatra da je sistem sa "lažnom devetkom" doneo određene pozitivne promene u igri.

"Mislim da je taj sistem proširio spektar naših aktivnosti u napadu i sa moje tačke gledišta smatram da možemo da nastavimo da igramo na takav način", rekao je on.

Na kraju, on je prokomentarisao jučerašnji žreb u Kupu Srbije, koji je Vojvodini dodelio Mladost GAT u narednoj rundi.

"Srećna okolnost žreba je da igramo kod kuće u ovoj rundi, a nesrećna je što igramo treći put sa istim protivnikom, jer znamo za nepisano pravilo je teško pobediti istog rivala više puta u kratkom periodu. Nismo u situaciji da biramo, takav je žreb. Ali opet, i da sam mogao da biram, mislim da bih izabrao ovaj put u drugom kolu Kupa Srbije", zaključio je Rastavac.

Utakmica 18. kola Super lige Srbije između Spartaka i Vojvodine na programu je sutra od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke