Rastavac zadovoljan i siguran da će Voša biti još bolja

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 30.06.2022.
21:40
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Voša završila pripreme.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Milan Rastavac pozitivno je ocenio završene pripreme u Sloveniji.

„Stara dama“ remizirala je danas sa Murom rezultatom 1:1 i tako završila pripreme bez poraza.

"Sada možemo da sagledamo pripreme u celini i mogu da budem zadovoljan kako smo radili. Mi smo se opredelili da radimo intenzivno, a da utakmice igramo onoliko koliko možemo. Imali smo određeni kontinuitet, a najvažnije je da su svi ostali nepovređeni", rekao je Rastavac.

On je naglasio da je očekivano da ekipa u ovom trenutku ne može da igra najbolje što ume.

"Nedostaje nam još uigranosti. Mogu da kažem da određene delove u određenim fazama igre radimo dobro, u ostalom osciliramo, ali to je normalno u ovom trentuku. Podizaćemo ritam i nivo igre iz utakmice u utakmicu i kroz prvenstvo, tako da verujemo da ćemo biti bolji i da će se novi igrači uklopiti, jer oni imaju samo sedam dana treninga", izjavio je Rastavac.

Voša je na ovim pripremama pokazala da je posebno opasna iz prekida.

"Posvetili smo posebnu pažnju svemu, ali imamo potencijal da budemo uspešni u prekidima, sa igračima koji mogu da ih izvedu, a da i ugroze gol rivala. Verujem da će nam prekidi doneti mnogo", istakao je Rastavac.

Po izboru igrača na današnjem meču mogla bi da se nasluti i startna postava za prvo kolo protiv Napretka.

"Možemo da kažemo da će većina iz grupe današnjih startera početi meč u prvom kolu. Naša ideja je da pripremimo što veći broj igrača koji može da odgovori zahtevima, da možemo da koristimo i te rotacije, s obzirom na to da je i ova pauza između prvenstva bila izuzetno kratka, baš kao i pripremni period. Baš zbog toga verujem da ćemo makar u prvih mesec dana prvenstva koristiti veliki broj igrača. Sada nam je cilj da se po povratku u Novi Sad dobro odmorimo, onda nas očekuje još jedan mikrociklus i uigravanje za prvo kolo. Ne opterećujemo se mnogo rasporedom, svakako moramo da igramo sa svima, hoćemo da izvučemo maksimum iz ekipe u svakom trenutku", zaključio je Milan Rastavac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke