Rasterećeni Radnički u plej-ofu: "Da dostojno reprezentujemo Kragujevac"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 12.04.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Radnički neće nikome biti lak zalogaj u plej-ofu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Jedni od retkih koji su ostali dosledni svom treneru jesu u Kragujevcu. 

Od starta kada su tragali za novim posle odlaska Nenada Lalatovića su tražili nekog ko će ostati na duže staze, a i sam generalni direktor koji je tada bio na čelu kluba, Petar Veselinović, istakao nam je upravo Joksimovića kao potencijalno rešenje. 

Ispostavilo se i - najbolje. 

Radnički je uspeo da uđe u plej-of, među osam najboljih klubova je po prvi put posle sezone 2011-12, a Joksimović je jedan od trojice trenera u Super ligi koji su od prvog dana priprema za ovu sezonu tu. Druga dvojica su Žarko Lazetić i Dušan Kerkez. 

"Bila je ovo jedna veoma iscrpljujuća i turbulentna sezona za nas, mada, iskren da budem, ništa drugačije nismo ni očekivali. Mislim da je ključ našeg uspeha to što i u momentima kada nije bilo odgovarajućih rezultata nismo gubili nadu, niti odustajali od nekog našeg modela igre, što nas je na kraju i dovelo u poziciju da igramo plej-of. Ovo je svakako veliki uspeh za sam klub, i to u godini u kojoj obeležava veliki jubilej – stogodišnjicu svog postojanja", rekao je Joksimović. 

Poslednji meč u regularnom delu prvenstva Radnički je izgubio od Crvene zvezde u gostima.

"S obzirom da smo imali jako malo vremena za pripremu ove utakmice, a da smo uz sve to imali i dosta kadrovskih problema, mogu biti zadovoljan načinom na koji smo parirali najboljoj ekipi u Srbiji, posebno u prvom poluvremenu, kada smo stvorili i nekoliko obećavajućih situacija pred protivničkim golom. Međutim, kako je utakmica odmicala, tako smo i mi energetski padali, što je ekipa Crvene zvezde iskoristila da lagano iskontroliše igru u drugom poluvremenu i postigne još jedan gol, kojim je osigurala pobedu", rekao je trener Kragujevčana. 

Iako su osmoplasirani bez ikakvih šansi da se izađe u Evropu, Kragujevčani imaju ambicije za plej-of. 

"Što se tiče nekih konkretnih ambicija u plej-ofu, sigurno je da ćemo nastojati da budemo što je moguće konkurentniji svim ekipama u ovoj fazi takmičenja. Naša je obaveza da pružimo svoj maksimum kako bismo dostojno reprezentovali klub i grad Kragujevac. To je ujedno i neki naš glavni motiv da ostvarimo najbolje moguće rezultate u predstojećem plej-ofu", rekao je Joksimović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke