Rastu šanse! Da li će Strahinja Pavlović na megdan Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
petak 18.02.2022.
10:06
Izvor: Sportske.net

Sada već može ozbiljnije da se razmišlja o mogućim rivalima u osmini finala.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je sinoćnjom pobedom nad Spartom u Pragu od 1:0 znatno uvećao svoje šanse za plasman u osminu finala Lige konferencija.

Revanš je već narednog četvrtka u Humskoj, kada ćemo saznati konačan rasplet, ali uz veliku podršku navijača Partizan će imati odličnu priliku da se nađe među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Samo dan posle revanša biće obavljen žreb parova osmine finala Lige konferencija, a spisak mogućih Partizanovih rivala je već poznat, pa je prilika da se još jednom podsetimo o kojim ekipama se radi. To su osam ekipa koje su grupnu fazu takmičenja završile na prvom mestu u svojim grupama i sada čekaju rasplet u plej-ofu: 

LASK, Gent, Roma, AZ Alkmar, Fejenord, Kopenhagen, Ren i Bazel.

Posle transfera bivšeg štopera Partizana Strahinje Pavlovića iz Monaka u Bazel, ovaj švajcarski tim mogao bi da bude najzanimljiviji rival, ali verujemo da Pavlović baš i ne bi želeo da stoji na putu klubu u kom se afirmisao.

Treba napomenuti da nema ograničenja kada su u pitanju ekipe koje su igrale u istoj grupi, pa je tako moguće da dođe i do novog susreta Partizana i belgijskog Genta. To bi možda bilo i idealna solucija da Srbija potvrdi 11. mesto na UEFA listii da Partizan eliminiše jedinu kakvu-takvu pretnju za tu poziciju, jer je Gent jedini preostali predstavnik Belgije u Evropi.

Ali, korak po korak, da crno-beli najpre eliminišu Spartu, posle ćemo detaljnije o svemu. Podsetimo, utakmice osmine finala igraće se 10. i 17. marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke