Rat u Humskoj, Asano spakovao kofere, Partizan odgovorio tužbom!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 02.05.2021.
09:00
Izvor: Sportske.net

Vest dana!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Najbolji fudbaler Partizana Takuma Asano saopštio je javno da svojevoljno raskida ugovor i napušta Humsku.

Ipak, iz Humske je ubrzo stigao odgovor u vidu tužbe, jer je Japanac prekršio ugovor sa crno-belima.

Asano se najpre oglasio na društvenim mrežama, gde je uputio svoje pismo nezadovoljstva i odluku da napusti Partizan.

"Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor sa Partizanom. Nakon što sam se neko vreme mučio, odlučio sam da presečem i donesem ovu tešku odluku. Mislim da nisam poštovan od strane kluba, koji duže vreme nije isplaćivao moju zaradu na vreme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije izmiren na današnji dan. Niko nije ni reagovao na moje molbe. Teško mi je što moram da napustim klub u ovakvim nesrećnim okolnostima, jer je Partizan klub u kojem sam proveo važan deo svoje karijere. Zauvek ću biti zahvalan svima koji su me podržali u Beogradu uključujući: Savu Miloševića, koji me je pozvao da se priključim sastavu, Aleksandru Stanojeviću, koji me je uvek podržavao i verovao u mene, mojim sjajnim saigračima i stručnom štabu i svim navijačima koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca", napisao je Asano. 


Nije mnogo prošlo, Partizan se takođe oglasio i najavio tužbu.

"Fudbalski klub Partizan obaveštava javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju. FK Partizan će preduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima FIFA podneti tužbu protiv igrača usled neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora. Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom. Iako neprijatno iznenađeni ovim postupkom igrača, uveravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije", saopštio je Partizan. 

Čekamo rasplet, ali je izvesno da Asano više neće igrati za Partizan i da će klub ostati bez zarade od njegove prodaje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Sunday, 02.05.2021
14:07

Klub treba da prestane sa aktivnostima da stavi katanac dok se ne steknu normalni uslovi jednaki za sve klubove.

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 02.05.2021
13:44

Au, pobeglo 5 milki, odletelo za Japan, ostala TOP reklama za sve fudbalere koje ste planirali dovesti, sada ce svi sigurno zeleti da dodju. Sad je steta sto nema Bucka da baci koju latinsku, cisto da celoj stvari da stimung. Doveli ste ga za milion koji jos isplacujete u rstama, digli ste mu cenu a otisao gratis decko. Kad legnu super bonusi od Sadika mozete poslati pare (K) asanu pa se (mozda) i vrsati (nekad)