Ratkov kaznio promašaje Radničkog, TSC do boda u nadoknadi

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 06.12.2021.
19:57
Izvor: Sportske.net

Nišlije prosule dva boda.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a stigli su do prvog boda pod kormilom novog trenera Žarka Lazetića pošto su u meču 19. kola Linglong Super Lige remizirali protiv Radničkog iz Niša 1:1, golom mladog Petra Ratkova u nadoknadi vremena.

Odličnu priliku za TSC imao je Nemanja Petrović, čiji udarac je u 10. minutu završio pored gola, a u narednom napadu propustio je njegov saigrač Bočkaj, koji je takođe bio neprecizan.

U 12. minutu odlično je šutirao Filip Kasalica na suprotnoj strani, ali je njegov oštar udarac iz prve odbranio golman domaćin Nenad Filipović.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan žestok faul nad Kasalicom, ali se do odlaska na odmor mreže nisu tresle.

TSC je zapretio u 47. minutu preko Aranđela Stojkovića, a u nastavak meča odlično je ušao i Jug Stanojev.

Odličnu priliku imao je domaćin i u 50. minutu kada je Banjac gađao bliži ugao iz slobodnog udarca, ali je iskusni Damir Kahriman bio na mestu.

Radnički je poveo u 61. minutu golom Stefana Mitrovića, koji je iz odbitka zakucao Filipovićevu mrežu. Prethodno je Mićubući odlično šutirao, ali je golman TSC-a uspeo da je odbije u polje.

Nišlije su zapretile i u 68. minutu kada je šutirao rezervista Kovačević, a u istom minutu oprobao se i Mićibući i prosto je neverovatno da je lopta otišla preko gola.

Lepu priliku za Radnički u 83. minutu propustio je Miljan Škrbić, čiji udarac je zamalo završio pored gola.

Samo dva minuta kasnije Škrbić se ponovo oprobao, ali je i ovaj put bio neprecizan, dok su domaći očajnički pokušali da dođu do boda, a to su uspeli u četvrtom minutu nadokande zahvaljujući snalažljivom Ratkovu, koji je bio spretniji od Kahrimana.

Ovim bodom TSC je prekinuo seriju od četiri poraza, dok je Radnički ostao na šestom mestu, propustivši priliku da iskoristi jučerašnji poraz Napretka i pretekne kruševački tim.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke