Ratkov poznaje Austrijance: "Vole da trče, biće tvrdo"

Autor: Filip Rodic
nedelja 02.06.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Uči pored ubojitog trojca.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Pripreme "Orlova" u Staroj Pazovi traju, a napadač Red bul Salcburga Petar Ratkov je podelio je svoje impresije.

"Atmosfera u ekipi je na odličnom nivou, spremamo se za prvenstvo Evrope, pre toga, slede nam dve prijateljske utakmice. Očekuje nas tvrd meč u Beču, Austrijanci vole da trče, naš je zadatak da se maksimalno spremimo, pogotovo fizički i gledamo samo nas. Verujem, biće lepa utakmica za gledanje“, naglasio je Ratkov u razgovoru sa novinarima u Sportskom centru FSS.

U utorak veče će se odigrati prijateljski meč sa Austrijom.

"Ogromno je interesovanje tamošnje javnosti za utakmicu sa Srbijom. Mnogo ljudi mi se javilo, voleli bi da isprate utakmicu u utorak“, kaže Ratkov.

"Orlovi" najpre ciljaju plasman u osminu finala.

"Engleska je jedan od favorita takmičenja, Danska takođe sastavljena od fudbalera koji igraju na zavidnom nivou, Slovenija ima kvalitet. Pružićemo sve, najpre, da prođemo grupu, potom i učinimo naredne korake“, ističe napadač.

Ratkov cilja minutažu, u konkurenciji Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića.

"Privilegija je što pored sebe imam Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića, svaki dan mogu da učim od njih. Čast su treninzi sa trojicom sjajnih napadača! Uvek pogledam detalje, pokušavam da upijem svaki potez, pogotovo pri realizaciji i postizanju golova“, pojasnio je Petar Ratkov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke