Razlika je ogromna, ovo je Partizanov najveći prolećni problem!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
17:33
Izvor: Sportske.net

Očigledno je bilo i na Banovom brdu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle utakmice između Čukaričkog i Partizana najviše se govori o odluci sudije Novaka Simovića koji nije isključio defanzivca domaćeg tima Kovačevića posle desetak minuta igre, ali u senci svih tih reakcija ostao je Partizanov sve evidentniji problem u drugom delu sezone.

Ukupno devet utakmica odigrano je od početka drugog dela sezone, Partizan je dobio šest, dve je odigrao nerešeno, a doživeo je jedan poraz od Crvene zvezde u 166. večitom derbiju. Na tih devet utakmica, crno-beli su postigli ukupno 11 golova, a ni na jednom meču nisu postigli više od dva gola! Protiv Crvene zvezde, Napretka i Čukaričkog Partizanovi fudbaleri nisu uspeli da nađu put do protivničke mreže, protiv Spartaka u Subotici su postigli jedan, a protiv niškog, kragujevačkog Radničkog, Mladosti, Radnika i TSC-a su po dva puta tresli protivničku mrežu.

Ovo možda i ne bi bio toliko loš učinak, sve dok se ne uporedi sa prvih devet prvenstvenih kola iz jesenjeg dela superligaške sezone. U tih devet kola, ekipa Partizana je postigla čak 28 pogodaka, uz osam uglavnom ubedljivih pobeda i jedan remi, protiv Crvene zvezde u Humskoj. Crno-beli su davali po četiri gola Proleteru, niškom Radničkom, Voždovcu, Novom Pazaru, Kolubari, tri kragujevačkom Radničkom, dva Vojvodini i Mladosti i jedan Zvezdi. Bila je to prava mašinerija.

Dakle, čak 17 golova manje je Partizan postigao ovog proleća u prvenstvenim mečevima u odnosu na isti broj mečeva tokom jeseni i potpuno je jasno da tu leži najveći problem crno-belih tokom drugog dela sezone.

Partizan još uvek ima najboljeg strelca lige, to je Rikardo Gomeš, ali mnogi drugi su tokom proleća postali bezopasni u napadu, pa crno-beli sada ih kola u kolo igraju rezultatski neizvesne mečeve u kojima i jedna pogrešna sudijska odluka može da utiče na ishod meča.

''Nismo baš toliko dobri, da možemo da pobedimo u svih 30 utakmica od početka sezone'', poručio je kritičarima trener Stanojević posle remija bez golova na Banovom brdu i velikim delom je u pravu, ali i dalje je bez odgovora pitanje zbog čega je Partizan u prvom delu sezone bio drastično efikasniji nego sada. Razlika je ogromna.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke