Reakcija iz BiH: "Nećemo dozvoliti da se Dudiću u Srbiji crta meta na čelu"

Autor: Mladen Heleta
sreda 04.09.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Ode ovo predaleko...

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Utakmica između Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde (0:1) u sedmom kolu fudbalske Super lige Srbije podigla je veliku buru u našoj zemlji, ali i regionu.

Nakon izjave sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkle, pa saopštenja Kragujevčana zbog toga, a onda i saopštenja Zvezde kao odgovor Radničkom, reagovali su i u Bosni i Hercegovini.

Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine se oglasio, kako bi stao u zaštitu Feđe Dudića, trenera Radničkog i državljanina BiH.

Saopštenje ovog Sindikata prenosimo u celosti:

"Nakon poslednje utakmice ligaškog takmičenja u Srbiji, gde je Radnički iz Kragujevca, tim kojeg vodi Dudić, igrao protiv FK Crvena zvezda, predstavnici tima iz Beograda izneli su niz neistina i optužbi na račun Dudića u javnost.

Naša organizacija obratila se FK Crvena zvezda sa upitom da dostave dokaze, činjenice i argumente o svim navodima iznesenim od strane njihovog sportskog direktora, a usmerenih protiv Feđe Dudića.

U slučaju da to klub ne učini, preduzećemo dodatne mere, te se obratiti nadležnim, međunarodnim, fudbalskim institucijama, s ciljem zaštite ugleda i integriteta Feđe Dudića, te pokrenuti odgovarajuće postupke.

Takođe, želimo istaći da ćemo sve bh. državljane, trenere i igrače, koji rade ne samo u Srbiji, već širom sveta zaštiti, te nećemo dozvoliti da im se crta 'meta na čelo", stoji u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke