Reakcije iz Ukrajine: ''Partizan i gluv i nem! Cela država je želela da mu Dinamo napuni mrežu!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.07.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Znali su da je Partizan slab, ali baš ovoliko...

Nikola Gligic/Starsport.rs ©
Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je sinoć ispisao jednu od najsramnijih stranica u klupskoj istoriji kada su u pitanju nastupi na evropskoj sceni.

Ponižavajuće je za jedan od naših najtrrofejnijih klubova da u razmaku od samo 50 minuta primi čak šest golova od kijevskog Dinama, koji u svojim redovima nije imao nijednog stranca, izuzev Džastina Lonvajka koji je ušao tek pet minuta pre kraja meča.

Na kraju, 6:2 za Dinamo koji praktično i pre revanša u Beogradu može da počne da se priprema za narednog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ekipu Glazgov Rendžersa.

Kakve su reakcije u ukrajinskim medijima posle ovakvog epiloga sinoć u Lublinu?

Na početku ćemo izdvojiti izjavu predsednika Dinama Igora Surkisa koji je izuzetno zadovoljan igrom svog tima.

''Nesrećni gol koji je primljen na početku – dešava se, to je fudbal. Ali momci su se snašli i uspeli su da obezbede takav rezultat, posle čega odlazimo manje-više mirno u Beograd. Ali ne možete se opustiti i potpuno pripremiti za sledeću utakmicu'', rekao je Surkis, a preneo ukrajinski ''Sport ekspres''.

On je prokomentarisao i debi Aleksandra Pihaljonoka, koji je ovog leta stigao iz Dnipra i koji je u finišu sinićnje utakmice postigao i svoj prvi gol u dresu Dinama, za konačnih 6:2.

''Pihaljonok je kreativan, može sve na fudbalskom terenu. Može da doda, može da postigne gol, može da oduzme loptu'', rekao je zadovoljni Surkis.

Tamošnji mediji izdvajaju i reakciju komentatora Ihora Ciganika koji je pobedu nad Partizanom izdvojio kao ''nešto posebno''.

''6:2 protiv Partizana! Više od dvadeset godina komentarišem utakmice u kojima učestvuje Dinamo Kijev! I naravno, ima ih veoma za pamćenje! Ali danas je bilo nešto posebno!

Pobediti kada je potrebno i po potrebi veoma moćno! Cela država je htela da naši ne samo pobede Srbe, već da im do vrha napune mrežu! I Dinamo je uspeo! Hvala na emocijama!'', poručio je Ciganik, a preneo portal ''Ukrajinski fudbal''.

Zanimljiv komentar o Partizanu imao je i ukrajinski fudbalski agent Vjačeslav Zahovojlo, koji smatra da nije Dinamo bio toliko dobar, koliko je Partizan slab.

''Dinamo Kijev – Partizan Beograd 6:2. Pobedili protivnika sa četiri gola razlike u kvalifikacijama za Ligu šampiona? Vredi! Rezultat je tu i treba ga pohvaliti. Ali neću da pričam slatke priče. Zato što sam svestan šta čeka naš Dinamo. 

Da bismo okarakterisali našeg protivnika, upotrebiću frazu Valerija Vasiljeviča Lobanovskog: 'Trening sa povećanom odgovornošću'. Pretpostavljao sam da je Partizan slab, ali na pregledu su se ispostavili potpuno gluvi i nemi. Teške reči sa moje strane, ali su poštene'', izjavio je on.

Zatim je konkretno izneo šta mu se nije dopalo u igri Dinama.

''Prva utakmica u sezoni uvek se odvija u nervoznoj atmosferi. Dinamo Kijev je Dinamo Kijev, a navijači će striktno tražiti kvalitet igre. Preći ću na pojedinosti. Do sada nema intenziteta u kretanju lopte. Izlazimo iz odbrane veoma sporo. Kao rezultat toga, protivnik ima vremena da ponovo izgradi odbrambene blokove, čime blokira slobodne zone, lišavajući nas otvorenog prostora. 

Posebna ocena je naša organizacija defanzivne igre. Trend je jednostavan - donosimo ga sami. Veliki procenat braka u programima tokom izgradnje. Odbrambeni igrači gube koncentraciju i poziciju tokom bočnih napada našeg protivnika.

Konačno o dobrom. Sa akvizicijom Pikhaljonka, pojavila se nada za kreativnost u sredini terena. Generalno, ima nade. Ako očekujemo da uđemo u Ligu šampiona, moramo da dodamo sve najbolje... Slava Ukrajini...“, napisao je Zahovojlo na Fejsbuku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke