Reči Marka Nikolića odzvanjaju: "Partizan neće izgubiti!"

Autor: Filip Rodic
petak 08.03.2024.
09:28
Izvor: Sportske.net

Raduju ga uspesi Partizana.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Čovek koji je vodio poslednji tim Partizana sa titulom prvaka domaćeg prvenstva Marko Nikolić zna kako je pobeđivati na "Marakani". Na Igoru Duljaju je da bude njegov naslednik u oba segmenta.

Nikolić pre svega gleda na 172. "večiti derbi" kao praznik fudbala. 

"Čujem da će biti pun stadion, video sam negde fotografije redova ispred blagajni, verujem da euforija prati najavu najveće utakmice srpskog fudbala. Neka tako i bude, derbi je jedna od poslednjih, modernim vremenom, neokrnjenih svetkovina. Imam mnogo prijatelja među zvezdašima, trudio sam se zajedno sa Grofom Božovićem da ličnim primerima izvezemo vitešku nit ličnog pečata u meč Crvene zvezde i Partizana. Neka tako bude i u subotu, Srbijo, uživaj u spektaklu i dobrom fudbalu na stadionu "Rajko Mitić“. Bezbroj puta poslali smo najlepšu sliku u svet iz Beograda, verujem da će tako biti i u 172. derbi priči…“, kaže Nikolić.

Partije Partizana mu unose dozu vere u pobedu.

"Raduju me uspesi Partizana, činjenica da drži situaciju pod kontrolom, sa prvog mesta ulazi u važnu utakmicu. Pratim, koliko vreme dozvoljava, trener Igor Duljaj povukao je nekoliko dobrih poteza u pripremi meča, pre svega, izolovao ekipu od dodatnih pritisaka, svestan težine subotnje utakmice. Vidim hrpu pozitivnih argumenata, cementirajućih detalja u stazi do konačnog uspeha. Verujem, u dubini duše, neće Partizan izgubiti! Negde, argumentovano, očekujem i maksimalan uspeh. Pobedu!“, kaže Nikolić.

Ceni rad Igora Duljaja i konstruckiju tima.

"Sviđa mi se ekipa… Brazilac Saldanja odličan je napadač, upečatljiv na terenu. Golman Aca Jovanović, kojeg poznajem iz mlađih selekcija Rada, ima ogroman uticaj i nikako nije iznanađenje. Izdvojio bih i grupu domaćih fudbalera, svesnih težine Partizanovog dresa, na čelu sa Nemanjom Nikolićem. Partizanov tim, potcenjen i omalovažavan s početka sezone, rastao je vremenom i u sportskim okvirima našao dodatne motive. Vanzemaljci ne igraju fudbal, prednost donose energija i pamet ovozemaljskih ljudi!", istakao je Nikolić-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke