Reforma Fudbalskog saveza Srbije po notama Zvezdana Terzića?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 04.07.2024.
08:17
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Navodno, uticaj generalnog direktora Crvene zvezde sve je jači na Terazijama...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Nakon neuspešnog nastupa reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sve su glasnije najave da će uslediti velike promene ne samo u stručnom štabu na čijem se čelu još uvek nalazi Dragan Stojković, već i u strukturama unutar Fudbalskog saveza Srbije.

Branislav Nedimović i Jovan Šurbatović već su najavili da napuštaju svoje funkcije, a Sport klub prenosi da će veliki uticaj na kadrovsku politiku saveza imati generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Isti izvor navodi da Terzić ima političku podršku državnog vrha za tako nešto, te da je već započeo akciju pronalaženja ljudi koji će biti deo Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Tako se spominju dva imena, Branko Radujko kao novi potpredsednik saveza, kao i Marko Vjetrović koji bi preuzeo ulogu generalnog sekretara saveza čime bi se učinila značajna promena na vrhu srpske kuće fudbala.

Uz to, Terzić zagovara i neophodnu smenu Dragana Stojkovića sa mesta selektora što je postalo gotovo izvesno posle turnira u Nemačkoj, ali nije dobilo zvaničnu potvrdu sa Terazija 35.

Prethodnih meseci stidljivo se govorilo da bi Terzić mogao čak i da preuzme Fudbalski savez Srbije na čijem je čelu bio od januara 2005. do marta 2008. godine, međutim takve priče su utihnule jer će Dragan Džajić dobiti poverenje da odradi svoj mandat do kraja, odnosno 2027. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke