Rekorder Katai otkrio - Najdraži mu je gol iz penala, u utakmici koju Zvezda nije dobila, ali posle koje su se crveno-beli radovali!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.10.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Nije mu bilo teško da se odluči.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Preneli smo tokom večeri, Aleksandar Katai je od večeras rekorder Superlige Srbije po broju postignutih golova. Sa dva gola u pobedi nad niškim Radničkim od 5:1, Katai je stigao do brojke od 104 superligaška pogotka, čime je nadmašio dosadašnjeg rekordera Milana Bojovića, a ukupno je u Zvezdinom dresu u svim takmičenjima postigao 116 golova i izjednačio se sa legendarnim Darkom Pančevim.

Kakvi su mu utisci posle ove istorijske večeri za njega?

"Zaista veliki uspeh za mene, moram da priznam da nisam očekivao da ću postići ovoliko golova, te da ću ući u istoriju Crvene zvezde, ali se desilo i iskreno se nadam da se neće na ovome završiti.

Video sam pre ove utakmice da sam protiv Radničkog postigao 12 golova, te da sam protiv njih najviše puta bio strelac, a na kraju se ispostavilo i da je baš ova utakmica bila dovoljna za rekord.

To veoma lepo zvuči, ali nikad nisam jurio individualne rekorde i nagrade. Uvek sam želeo da budem nesebičan i da pomognem ekipi na načine na koje mogu. Naravno, nadam se da će biti još golova, ali ne po cenu igre ekipe", izjavio je Katai za klupski sajt.

Na pitanje koji mu je najdraži gol u Zvezdinom dresu, nije imao dilemu.

"Utakmica protiv Brage, tog gola se uvek rado sećam, kada me pitaju za omiljeni gol. Ta utakmica jeste završena 1:1, ali nam je taj bod bio dovoljan za prolaz dalje", poručio je Katai, a taj pogodak koji je protiv Brage postigao iz penala možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke