Remi sa nejakim Bugarima nas "gura" u najslabiji šešir?!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 19.11.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Ipak nam je trebala pobeda.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Remijem protiv Bugarske rezultatom 2:2 u Leskovcu, fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo sa druge pozicije iz kvalifikacione grupe G, iza Mađarske.

Remi je našem timu bio potreban da završi posao u kvalifikacijama, na kraju ni on nije bio neophodan zbog poraza Crne Gore u Budimpešti, ali izostanak trijumfa protiv slabašne Bugarske mogao bi da Srbe pošalje u najslabiji četvrti šešir na žrebu za EURO, koji je zakazan ua 2. decembar u Hamburgu.

Da smo pobedili danas, bili bi sigurno u trećem šeširu, ali sada čekamo da nam se poklope neke stvari, koje nisu realne.

Srbija je na tabeli drugoplasiranih ekipa trenutno ispred Italije (Ukrajine), Slovenije (Kazahstana), Hrvatske (Velsa), Slovačke i Češke (Moldavije). 

Međutim, Srbi su završili kvalifikacije, a svi ostali konkurenti imaju još po jedan meč.

Da bismo ostali u trećem šeširu, ispod nas moraju da ostanu makar tri od ovih gore pet selekcija. U ovom trenutku, realnije je da ispadnemo u četvrti šešir.

Italija i Ukrajina igraju međusobno u ponedeljak u Leverkuzenu, a bez obzira na rezultat tog meča, neko nas iz tog duela prestiže. 

Slovenija igra protiv Kazahstana u Ljubljani i očekuje se da slavi u tom duelu i u tom slučaju nas prestigne. 

Hrvatska je veliki favorit protiv Jermenije i ako slavi i ona će nas preskočiti, Slovačka gostuje u BiH, pa i ona može da nas pređe, dok se Češka i Moldavija međusobno sastaju u borbi za drugo mesto, a ukoliko Česi trijumfuju kod kuće i oni će biti ispred Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke