Remi u Tbilisiju, Kragujevčanima suđeni Crnogorci!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.07.2024.
20:59
Izvor: Sportske.net

Prvi izlazak u Evropu biće u Crnu Goru.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Remi u Tbilisiju znači i prolazak Mornara iz Bara u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Večeras je bilo 1:1, prvi meč 2:1 za Mornar, pa tim sa Jadrana je naredni protivnik Radničkog iz Kragujevca u kvalifikacijama za Ligu konferencija. 

I čini se, zasluženo na osnovu svega prikazanog u dve utakmice. 

Ova je imala predigru u vidu lošeg gostoprimstva domaćina, o čemu ste mogli da čitate kod nas na sajtu. 

U 19. minutu utakmice Mornar je dobio igrača više u polju zahvaljujući brzom napadaču Ondongu koji je oduzeo loptu, krenuo ka golu, a zaustavio ga je Ugrekelidze koji je bio i poslednji igrač u odbrani, pa je dobio crveni karton. 

Mornar je neopravdano ostao na svojoj polovini, nije ih interesovao gol rivala i to im se obilo o glavu. 

Dinamo je stigao do prednosti u ovom meču, odnosno do izjednačenja u ukupnom rezultatu posle odličnog poteza Škirladzea, petom je dodao do Salije koji iz prve šalje loptu u mrežu gostiju. Moramo priznati, mlaka reakcija Barana.

Nije Mornar mogao do gola protivnika u prvom poluvremenu, Dinamo je daleko bolje izgledao na terenu iako je imao igrača manje, a Barani su čekali neke promene u nastavku. 

I desile su se, Mornar je krenuo odlučnije i postigao gol u 57. minutu. Lopta je došla do Zorića koji šutira sa oko 20 metara od gola, lopta menja pravac i odlazi u gol. Dosta sreće za Mornar koji je od tog minuta bio daleko bliži plasmanu u drugo kolo kvalifikacija. 

Dinamo je morao da krene na sve ili ništa, i imali su veliku šansu u 77. minutu posle kornera, Kvadagiani je pogodio samo stativu. Na drugoj strani su fudbaleri Mornara imali svoje šanse da dokusure protivnika, ali promene rezultata nije bilo. 

Radnički sutra igra svoj prvi meč u ovoj sezoni protiv Železničara iz Pančeva, a u četvrtak je prvi meč protiv Mornara u Leskovcu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke