Reprezentacija Srbije ponovo na okupu, ovako je birao Ilija Stolica!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 14.01.2021.
08:16
Izvor: Sportske.net, fss

"Orlovi" bez selektora putuju na turneju u SAD.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije koju gotovo kompletno čine igrači iz domaćeg šampionata odigraće dve prijateljske utakmice, protiv Dominikanske Republike 25. januara u Santa Domingu i 31. januara protiv Sjedinjenih Američkih Država u Orlandu.

Prethodnih dana bilo je mnogo peripetija u vezi samog spiska, sa kojeg su izostali fudbaleri Crvene zvezde pošto je FSS izašao u susret želji "crveno-belih" da se kroz pripreme na Kipru i kasnije Turskoj fudbaleri što bolje spreme za dvomeč sa Milanom u nokaut rundi Lige Evrope.

Kako Fudbalski savez Srbije još uvek nije rešio pitanje selektora A reprezentacije, ekipu će predvoditi selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica koji je odlučio da pozove 25 fudbalera, od kojih samo jedan iz Superlige - fudbaler Vankuvera Ranko Veselinović.

"Odlučili smo se za ovu turneju iz nekoliko razloga. Prvo Savez će od ovoga svakako imati finansijske koristi, a opet sa druge strane pružićemo mogućnost brojnim klubovima Superlige da kroz zvanične utakmice reprezentacije afirmišu svoje igrače. U oba meča očekujemo maksimalno zalaganje momaka i nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je sportski direktor FS Srbije Vladimir Matijašević.

Pripreme počinju u subotu 16. januara u SC FSS u Staroj Pazovi. Reprezentacija Srbije na put kreće 21. januara dok je povratak planiran 1. februara.

Evo i celog spiska.

FSS

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke