Reprezentativac Srbije ima želju kada je selektor u pitanju: "Poznajemo se odlično, ima autoritet!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 14.01.2021.
10:29
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Da li bi on bio pravo rešenje za "orlove"?

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Miloš Veljković istakao je u intervjuu za Sportski žurnal da bi voleo da vidi Sava Miloševića na mestu selektora "orlova".

"Voleo bih da tako bude. Poznajemo se odlično iz mlađih selekcija, Savo je obavljao ulogu direktora kad smo se kao omladinci popeli na vrh Evrope i sveta. Bio je veliki igrač, može da bude i veliki trener. Sviđao mi se Partizan sa njim na klupi, ima autoritet i bio bi uspešan kao selektor", smatra defanzivac Verdera kojem klub nije dopustio da pomogne saigračima u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Škotske.

"Teško sam prihvatio odluku kluba. Razgovarao sam sa odgovornima u Verderu, zamolio ih da mi izađu u susret, međutim, zbog koronavirusa nijedan igrač nije dobio dozvolu da napusti klub. Mogao sam da pomognem. Bilo mi je mnogo teško da meč gledam na televiziji. U Oslu sam bar bio na klupi i radovao se pobedi. Svi smo teško podneli neodlazak na EP. Imali smo sreće da izjednačimo u finalu baraža u 90. minutu, ali ne i da pobedimo u produžecima i penal seriji. Šteta..."

Ipak, Veljković ne gubi nadu da bi stvari mogle da se okrenu.

"Imamo odličnu generaciju i verujem da ćemo da ispravimo neuspeh iz prethodnog ciklusa. Biće nam teško ponovo sa Portugalijom, pa i sa Irskom, ali moramo da se dobro spremimo, dobro počnemo kvalifikacije i nagovestimo uspeh na kraju", smatra defanzivac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke