Rešena i druga dilema, još jedan tim ispao iz Super lige, Lalatović slavi i pored poraza!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.05.2022.
20:58
Izvor: Sportske.net

Još samo jedno pitanje ostaje da bude rešeno.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle novosadskog Proletera koji je ranije danas, porazom od Kolubare (1:0) izgubio šanse za opstanak u Linglong Super ligi, te šanse više nema ni Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Poslednjeplasirani tim Super lige je danas na svom terenu poražen od Mladosti iz Lučana rezultatom 3:0 i tako i zvanično ispao iz elitnog ranga takmičenja.

Lučanci su poveli u 14. minutu, golom Jovanovića iz penala, prednost je duplirao Mićević posle kornera u 48. minutu susreta, a konačan rezultat postavio je Milošević u nadoknadi vremena.

Porazi Proletera i Metalca išli su na ruku kragujevačkom Radničkom 1923 koji je sada i definitivno obezbedio plasman u baraž, kolo pre kraja sezone.

Zbog toga Kragujevčani nemaju razloga da žale posle večerašnjeg poraza u Subotici od Spartaka, bilo je 2:1, iako je Radnički imao vođstvo golom Mirića već od sedmog minuta, a posle odličnog centaršuta Nemanje Tomića.

Izjednačenje je usledilo u 14. minutu posle kornera, kada je Filipović udarcem glavom savladao mladog golmana Lukića.

Potpuni preokret dogodio se u 57. minutu kada je Lukić u svom kaznenom prostoru oborio Filipovića, a kapiten Spartaka Nemanja Nikolić je bio precizan sa bele tačke za konačnih 2:1.

Ovom pobedom Spartak je obezbedio opstanak u Super ligi bez odlaska u baraž.

Jedino pitanje na koje još čekamo odgovor je ko će uz Radnički ići u baraž. Da li će to biti Novi Pazar ili lučanska Mladost?


Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke