Revija golova u finalu Kupa - Zvezda niže duple krune i uzdiže svog Magika!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.05.2022.
20:00
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda odbranila duplu krunu u meču sa lepim golovima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Srbije pošto su u finalu na stadionu "Rajko Mitić" savladali Partizan sa 2:1 (1:0).

Za razliku od prošlosezonskog duela, te prethodnih nekoliko prvenstvenih kada smo često gledali letargične utakmice sa manjkom golova i prilika, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su po prvi put od 2019. godine kreirali meč sa tri ili više pogodaka. Veći broj lopti završio je u mreži Nemanje Stevanovića, pa je tako šampion Srbije drugi put uzastpno podigao duplu krunu.

Svako je pokušavao da nametne svoj tempo na startu duela. Crvena zvezda se trudila da postepeno ulazi u meč, dok su igrači Partizana nešto energičnije otpočeli susret. No, u prvih nekoliko minuta nismo videli previše smislenih napada.

Prvu priliku stvorio je Partizan i to nakon lošeg poprečnog pasa Gelora Kange kada je loptu presekao Slobodan Urošević. Akciju je na kraju završio Lazar Marković plasiranim udarcem preko gola. Zvezda je imala posed, tražila način da kroz pas probije odbranu Partizana, ali u prvih dvadesetak minuta to nisu uspevali da učine.

Srca su stala svim navijačima crveno-belih, ali i treneru Stankoviću kada se Dragović našao na zemlji osetivši povredu, međutim ispostavilo se da nije ništa ozbiljnije što bi ga odvratilo od toga da nastavi meč. Ali, u redovima suprotnog tabora, bilo je nesrećnog ishoda. Bol je osetio Marko Jevtović zbog čega je sredinom prvog poluvremena morao da napusti teren. Zamenio ga je Filip Holender i taj momenat može se okarekterisati kao krucijalan za nastavak Partizanovog meča.

Nedugo potom, Crvena zvezda je kreirala akciju iz poslednje linije. Pankov je ubrzanim pasom proigrao Mirka Ivanića koji je u trku razredio odbranu Partizana, a Srnić je na sebe „navukao“ nekoliko igrača rivala što je oslobodilo prostor Aleksandru Kataiju koji je imao čist pogled ka golu i maestralno pogodio.

Partizan dugo nije mogao da se osloni na pomoć Kvinsija Meniga, a kada se Holanđanin „aktivirao“ i uspeo po prvi put da prođe po levom krilu, usledila je najbolja šansa za tim Aleksandra Stanojevića. Na povratnu loptu natrčao je Aleksandar Miljković, ali niskim udarcem nije pronašao prostor da savlada Borjana.

U nastavku, Lazar Marković i Kvinsi Menig su u jednom momentu zamenili strane, a potom je kapiten Partizana završio duel posle sat vremena provedenih na terenu. Priliku je dobio roviti Natho, dok je u istom trenutku Ohi prepustio svoje mesto Milanu Pavkovu.

I, baš kao što je to bio slučaj nakon prvog prekida zbog izmene na utakmici – usledio je pogodak nakon drugog. Ovog puta, Partizan je bio taj koji je načeo mrežu protivnika i to na podjednako lep način. Loptu Lutovca sa desnog boka na drugu stativu pokupio je izvanrednim polu-volejem Slobodan Urošević. Nije Milan Borjan imao prevelikih šansi iako je dotakao loptu, ali udarac Uroševića bio je izuzetan.

Dejan Stanković je nakon toga rešio da promeni formaciju. Pankova je zamenio Ben i Zvezda je prešla na 4-2-3-1. Izgleda da je bilo nešto u tim izmenama danas, jer i nakon te treće pauze zbog promene igrača – došlo je do promene rezultata. Nastavilo je da bude naizmenično. U 72. minutu minjevita kontra crveno-belih, snažan pas u prostor Mirka Ivanića kroz sredinu za Kataija, loptu nije uspeo da preseče sjajni Miletić i Srbobranac je sam, izuzetno, okončao napad golom. Delovalo je kao da je driblingom pred Stevanovićem upropastio ovu akciju, ali tako je samo izgledalo jer je on stigao da šutira pored Miljkovića i nastupila je magija.  Sva tri gola bila su na svoj način prelepa.

Zvezda se nakon toga trudila da uspori igru što je moguće više i činila je to dovoljno uspešno da Partizan ne može da pripreti Milanu Borjanu. Sudija Milanović, koji je odradio dobar posao na utakmici, produžio je meč za čak šest minuta, a bliži pogotku u tom periodu bili su fudbaleri Crvene zvezde kada je posle kontranapada Mirko Ivanić propustio situacije da stavi tačku na duel. Crno-beli do kraja nisu uspeli da ugroze gol rivala i slavlje na "Marakani" za domaćina moglo je da počne.

Ova generacija Crvene zvezde na ovaj način postala je tek druga u istoriji kluba koja je dvaput uzastopno osvojila duplu krunu.

 

Aleksandar Obrenović/Sportske.net

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke