Režiser Urošević osmislio pobedu Partizana za nastavak "tradicije"

Autor: Nemanja Janošev
subota 02.04.2022.
15:57
Izvor: Sportske.net

Crno-beli lideri i nakon 29. kola.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pobedili su TSC iz Bačke Topole na svom stadionu sa 2:0 (2:0) u derbi utakmici 29. kola Super lige Srbije.

Lider domaćeg šampionata je u prvom delu rešio pitanje pobednika zahvaljujući golovima Slobodana Uroševića, ali će senku na meč baciti nedostatak video-tehnologije zbog kvara u audio komunikaciji između sudija na terenu i VAR sobe koja je u Staroj Pazovi. Bilo je nekoliko propusta arbitara na obe strane, uglavnom zbog ofsajda.

Sa agresivnijim pristupom i posedom igre, TSC je ušao u duel na Humskoj. Napadali su dubinu, imali i nekoliko pokušaja preko Stojkovića i Vukića, no, Popovićev gol nije bio ugrožen u većoj meri. 

Uprkos tome što su uvodni trenuci pripali gostima, Partizan je iz svoje prve prave prilike poveo. Kombinaciju posle slobodnog udarca na ivici šesnasterca izveli su Bibars Natho i Slobodan Urošević, a bek crno-belih je uputio bombu kroz živi zid i u gol nemoćnog Nenada Filipovića. Igrao se 11 minut.


Tim iz Bačke Topole se nije obeshrabrio, te su preko krila i pre svega uz pomoć brzonogog Juga Stanojeva, mučili rivala. Pokušavali su Banjac, a potom i mladi Ratkov, međutim, svi udarci su osujećeni.

I ponovo u jeku napada gostiju, stiže hladan tuš za tim Žarka Lazetića. Novi prekid, novi pogodak za Partizan i opet Slobodan Urošević. Sjajan skok levog beka domaćina i loptu je glavom poslao u malu mrežicu za 2:0 u 35. minutu susreta. S tim rezultatom se otišlo na pauzu.


Drugi deo utakmice protekao je u nešto slabijem tempu. Bilo je teško parirati onome što je viđeno u prvih 45 minuta, a Partizanu je to i te kako pogodovalo. Imali su tri boda u džepu i to uspevali da sačuvaju. Jeste bilo pokušaja na obe strane da se rezultat ponovo promeni, Milovanović na jednoj i Banjac na drugoj strani, ali do promene nije došlo.

Tako je Partizan nastavio svoju "tradiciju". Poslednji put su više od dva gola na jednom duelu dali protiv Metalca u decembru prošle godine.

Tim Aleksandra Stanojevića ostaće lider i po ulasku u poslednje kolo regularnog dela domaćeg prvenstva sa 78 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke