Rijeka dobila Kragujevčane - Meč u senci stravičnog duela, igrači prevezeni u bolnicu

Autor: Nemanja Janošev
sreda 29.06.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

Teže povrede na prijateljskom duelu.

Nenad Kotlajić/Radnički Kragujevac
Nenad Kotlajić/Radnički Kragujevac

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca poraženi su u prijateljskom susretu od Rijeke minimalnim rezultatom.

I pre početka utakmice znalo se da je Rijeka favorit u ovom susretu, ali su “crveni” prijatno iznenadili pruživši sasvim pristojan otpor nekadašnjem hrvatskom šampionu, naročito u prvih 45 minuta igre, kada su, čini se, bili čak i za nijansu bolji rival na terenu.

Usled jakog nevremena koje je pogodilo Kranjsku Goru tokom popodneva, početak utakmice je kasnio nekoliko minuta.

Kragujevčani su se bolje snašli u uvodnim trenucima susreta i već u petom minutu su zapretili preko novajlije Dušana Stoiljkovića, čiji je udarac uspeo da zaustavi golman Rijeke Martin Zlomislić.

Samo dva minuta kasnije Marko Mirić je posle centaršuta Damjana Krajišnika uzdrmao okvir gola hrvatskog tima.

Prvi udarac ka golu Stojana Lekovića fudbaleri Rijeke uputili su u 16. minutu. Učinio je to Mario Vrančić, ali je mladi čuvar mreže kragujevačkog tima bez problema intervenisao.

Igrao se 18. minut kada je na samom centru igrališta došlo do strahovitog sudara glavama između napadača Radničkog 1923 Đorđa Maksimovića i mladog defanzivca Rijeke Nike Galešića. Usledio je desetominutni prekid, a obojica igrača su po izlasku sa terena prevežena u najbližu bolnicu.

Nakon što je utakmica nastavljena, “crveni” su propustili još jednu izglednu priliku da dođu do prednosti. Mirić je ubacio loptu sa desne strane, odbrana Rijeke nije baš najsjajnije reagovala, što je pokušao da iskoristi iskusni Vojo Ubiparip, ali je njegov udarac krajnjim naporom zaustavio Zlomislić.

Na drugoj strani, Denis Bušnja je u 42. minutu šutirao iskosa sa leve strane, lopta je na putu ka golu zakačila Nikolu Kovačevića i završila u korneru. Maltene ni iz čega su fudbaleri hrvatskog prvoligaša došli do rezultatske prednosti. Igrao se treći minut sudijske nadoknade vremena, kada su Riječani visokim presingom naterali izabranike Dejana Joksimovića na grešku prilikom pokušaja organizacije napada iz zadnje linije, koju je Haris Vučkić nakon par brzih dodavanja svojih saigrača pretvorio u početni kapital hrvatskog tima.

Ulazak nekolicine mladih igrača sa klupe uneo je dodatnu svežinu u redove riječkog tima tokom drugog poluvremena. Već u uvodnim minutima nastavka utakmice Dujmović je nezgodnim udarcem iskosa sa leve strane pokušao da iznenadi Lazara Raičevića, koji je u međuvremenu zamenio Stojana Lekovića na mestu čuvara mreže kragujevačkog tima. “Crveni” su uzvratili preko Ivanovića, koji je tukao glavom posle prekida, ali nije bio dovoljno precizan.

Usledio je dobar udarac levog beka Rijeke Jurišića u 58. minutu, ali i još jedna odlična intervencija Raičevića, da bi potom i Smolčić pokušao glavom posle prekida, međutim, lopta je završila pored stative. Odličnu priliku za hrvatski tim propustio je Veldin Hodža u 65. minutu, kada je posle povratne lopte Koplanda sa 14 metara šutirao tik pored stative.

U 74. minutu ekipa Rijeke ostaje sa igračem manje na terenu, nakon što je visoki Ivan Lepinjica posle starta nad Đorđem Jovanovićem zaradio drugu javnu opomenu. Pokušali su Kragujevčani da iskoriste brojčanu prednost u završnici utakmice kako bi došli do izjednačenja, ali osim solidnog pokušaja Stevana Kovačevića iz slobodnog udarca, kao i prilike u kojoj se našao mladi Tomović posle prekida, nije bilo većih šansi za promenu rezultata.

Bio je ovo prvi poraz “crvenih” u pripremnim utakmicama ovog leta. Podsetimo, izabranici trenera Dejana Joksimovića su u prve dve provere na pripremama u Sloveniji bili uspešniji od pljevaljskog Rudara (1:0) i Marice 1921 iz Plovdiva (3:0).

Kragujevački superligaš je ovom utakmicom okončao desetodnevni period priprema u Sloveniji. Sledi povratak u Kragujevac, a potom i generalna proba pred start novog šampionata protiv crnogorskog prvoligaša OFK Petrovca na otvaranju veličanstvenog fudbalskog kompleksa u Donjoj Trnavi 1. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke