Rikardo Gomeš: ''Stanoje je najbolji, luda priča sa Nathom, navijači Partizana nisu svesni koliko su moćni!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.09.2023.
18:45
Izvor: Sportske.net

Doskorašnji napadač Partizana odlično je započeo i novu sezonu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ukupno tri godine, u dva ''mandata'' je Rikardo Gomeš proveo u ekipi Partizana i za to vreme ostavio značajan trag.

Prvi put je u Humsku stigao u leto 2018. godine iz portugalskog Nasionala i u svojoj prvoj sezoni u dresu Partizana ostvario sjajan učinak od 26 golova i četiri asistencije na 49 odigranih mečeva u svim takmičenjima.

Godinu dana kasnije je otišao u Al Šaržu, u Emirate, a Partizan je od tog transfera inkasirao tri miliona evra, da bi se u leto 2021. vratio u Humsku i tu proveo još dve godine.

I ne samo da je proveo te dve godine, nego se i nadavao golova - u sezoni 2021/22 je na 54 meča postigao 38 golova i osam asistencija, a prošlu sezonu je završio sa 28 golova i 7 asistencija na 48 odigranih mečeva u svim takmičenjima.

Zavoleo je Beograd, Srbiju, navijače Partizana, ali je ovog leta klub iz Humske dobio primamljivu ponudu od 1.5 miliona evra za 31-godišnjeg napadača koji je realizovao transfer u katarski Al Šamal.

Sjajno se i tamo snašao, u prva četiri kola je postigao četiri pogotka, ali njegov tim još čeka na prvu pobedu - upisao je tri remija, uz jedan poraz.

U intervjuu za ''Crno-bele novosti'', napadač sa Zelenortskih Ostrva je najpre prokomentarisao kakva su mu početna iskustva u novom klubu. Ima razloga da bude zadovoljan.

''Naišao sam na dobru ekipu i dobru svlačionicu ovde. Dobro sam se adaptirao na uslove u Kataru, slično je kao kada sam bio u Dubaiju. Moj učinak je odličan, ali kao tim još moramo da napredujemo jer neke utakmice koje je trebalo da pobedimo, završile su se kiksevima'', izjavio je Rikardo.

Na boravak u Partizanu je ponosan zbog sjajnog golgeterskog učinka, a od trenera posebno ističe sjajnu saradnju sa bivšim trenerom crno-belih Aleksandrom Stanojevićem.

''Mnogo sam ponosan na sebe i činjenicu da sam najbolji strelac u istoriji Partizana u evropskim takmičenjima, jer nije lako igrati evropske mečeve, ma koji protivnik da je u pitanju. Kada sam stigao u klub, ljudi su mi konstantno pričali o Kleu, posebno zato što je bio napadač. Saša... Imao sam tu čast da igram i delim svlačionicu sa njim. Znam kolika je legenda.

Duljaj je čovek koji poznaje Partizan. Odmalena je u klubu i tačno zna šta je Partizan i želim mu svu sreću! Kao trenera ne mogu da ga komentarišem jer nisam mnogo vremena proveo sa njim, za razliku od Stanoja (Aleksandar Stanojević prim.aut) koji je za mene daleko najbolji trener sa kojim sam sarađivao u Partizanu'', objašnjava Rikardo Gomeš.

Nismo ni sumnjali da i dalje pomno prati dešavanja u srpskom fudbalu i raduje ga trenutno stanje na tabeli, na kojoj Partizan ima četiri boda više od aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

''Partizan je sada u veoma dobroj poziciji. Ima prednost od četiri boda u odnosu na Zvezdu, može biti i sedam. Partizan ima sve u svojim rukama da iskoristi to, ali svi znamo mnoge stvari koje se tu dešavaju, mnoge stvari koje se dešavaju van terena. 

Čitam kratke vesti i prevodim ih. Crvena zvezda je nešto neverovatno, prvo odlažu meč sa TSC-om uoči derbija, a onda ne žele da igraju derbi zbog delegiranog sudije.

Ako se Partizan bude fokusirao samo na teren, velike su šanse da će osvojiti titulu'', smatra Rikardo.

Od bivših saigrača iz Partizana posebno je izdvojio Bibarsa Natha koji je zaslužan za veliki broj njegovih golova.

''Natho... Mi imamo ludu priču! Iz Partizana sam otišao, mislim, nedelju ili dve pre nego što je on potpisao. Kada sam se vratio, gledao sam način na koji igramo. Nije što je moj prijatelj, ali on je san svakog napadača i svaki napadač želi da ga ima iza sebe! Posle dve nedelje treniranja me je pozvao u svoju kuću. Kada su došle porodice, zbližili smo se. Moj sin je isto godište kao i njegov mlađi sin. Išli smo zajedno na ručkove, večere, treninge... sve je to uticalo da budemo ovo što smo danas!'', otkriva Rikardo.

Na kraju, neizbežan je bio i osvrt na Partizanove navijače.

''Mislim da navijači Partizana nisu svesni koliko su moćni! Verujte mi! Odigrao sam toliko evropskih i ligaških utakmica za Partizan, ali bih posebno istakao evropske: izlazim na zagrevanje i vidim navijače Partizana koji su napunili stadion spremni da vrše pritisak na Santa Klaru. Posle utakmice mi je prišlo nekoliko njihovih igrača koje poznajem i pitali su me: 'ŠTA JE OVO!? Da li je uvek ovako?', naglasio je Rikardo Gomeš na kraju razgovora za ''Crno-bele novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke