Rikardo i Dragović sinoć postali REKORDERI!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.09.2022.
16:30
Izvor: Sportske.net

Veliki rivali u derbijima, sinoć su postavili nove rekorde na evro-sceni.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan su sinoć startovali u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a pobede su izostale.

U prvom kolu Lige konferencija, Partizan je posle katastrofalnog prvog poluvremena uspeo da u nastavku meča preokrene dešavanja na terenu i da na kraju sa igračem manje izbori remi rezultatom 3:3 na gostovanju ekipi Slovackog.

Strelac trećeg gola za Partizan bio je Rikardo Gomeš koji je tim golom postavio novi klupski rekord po broju postignutih golova u evropskim takmičenjima - ukupno 17!

''Rikardo Gomeš je oborio rekord Klea i posle više od decenije postao strelac sa najvećim brojem golova u evropskim takmičenjima u istoriji FK Partizan!'', saopštili su danas iz Partizana.

Iste večeri, Crvena zvezda je u prvom kolu Lige Evrope na ''Rajku Mitiću'' poražena od Monaka sa 1:0, ali iskusni štoper beogradskih crveno-belih Aleksandar Dragović je sinoćnjim nastupom postavio ne samo svoj i klupski rekord, nego rekord Lige Evrope po broju nastupa u ovom takmičenju.

On je sinoć odigrao 62. meč u Ligi Evrope i tako nadmašio dosadašnjeg rekordera Drisa Mertensa.

''Dragović je dostignuće ostvario nastupivši za pet klubova u okviru devet sezona. Za Austriju iz Beča je odigrao pet, za Bazel 13, za Dinamo Kijev 17, za Bajer Leverkuzen 19 i na posletku za Crvenu zvezdu osam utakmica u grupnoj i eliminacionoj fazi Lige Evrope. Za to vreme postigao je i dva pogotka. 

Neverovatni Dragović je skupio još 15 nastupa i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok su impozantne brojke koje ima i u Ligi šampiona (22 utakmice i gol u grupnoj fazi i eliminacionim rundama i 14 mečeva u kvalifikacijama). 

Nema sumnje da je Drago pravo blago Crvene zvezde i da će nastaviti da komanduje našom odbranom, te da ćemo mi biti ponosni što u našim redovima imamo rekordera, u svakom smislu te reči'', navodi se danas na Zvezdinom klupskom sajtu.

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke