Rikardo želi da uđe u istoriju srpskog fudbala, Katai u izvrsnom nizu

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.09.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Standardi se pomeraju.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Napadač Partizana Rikardo Gomeš povećao je svoj golgeterski saldo u minulom kolu Superlige Srbije.

Odlični špic sa Zelenortskih Ostrva je protiv kragujevačkog Radničkog već došao do svog devetog gola u sezoni, a ukoliko bi bio strelac u "večitom derbiju" imao bi dvocifren broj pogodaka ulaskom u drugu polovinu septembra.

Impresivan početak za Partizan, ali i za povratnika u redove crno-belih koji bi, ukoliko ovako nastavi, mogao da promeni istoriju Superlige. Naime, na sedam dosadašnjih utakmica, postigao je devet pogodaka i nedostaje mu još 17 ne bi li prestigao bivše napadače Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice Aleksandra Pešića i Milana Makarića kao najbolje strelce u jednoj sezoni domaćeg prvenstva.

Njih dvojica su trenutno na koti od 25 golova. Pešić je to uspeo u toku sezone 2017/18, kada je imao i impresvinih 17 asistencija, što mu je kasnije donelo transfer u Saudijsku Arabiju. Kada je reč o Milanu Makariću, njemu je jedan gol nedostajao prošle sezone da uđe u istoriju.

Kada je reč o aktuelnoj listi strelaca, Rikarda prati sjajni napadač TSC Đuro Zec sa šest pogodaka, koliko ima i Đorđe Jovanović iz Čukaričkog. Najbolji igrač Spartaka iz Subotice Lazar Tufegdžić je na pet

Crvenu zvezdu u ovoj sezoni predvodi Aleksandar Katai sa sedam pogodaka u svim takmičenjima, od čega su četiri prvenstvena i na istom je saldu poput Saše Tomanovića, Milana Škrbića, Bibarsa Natha...

Rikardo Gomeš će već narednog vikenda kada se bude igrao "večiti derbi" pokušati da pređe na granicu dvocifrenog, s druge strane, Aleksandar Katai će želeti takođe da nastavi svoju odličnu formu budući da je bio strelac na pet uzastopnih utakmica, računajući sva takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke