Rikardo, znaš šta ti je činiti! Sparta oslabljena u odbrani, Vrba bira između ove tri opcije!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.02.2022.
20:33
Izvor: Sportske.net

U Pragu nije uspeo da zatrese mrežu, sutra bi trebalo da ima nešto lakši posao.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 18:45h imaće priliku da naprave još jedan veliki korak na evropskoj sceni, značajan i za klub, ali i za kompletan srpski fudbal.

Crno-beli će pred svojim navijačima odigrati revanš meč protiv praške Sparte koju su u prvom meču u Pragu savladali sa 1:0, golom Kvinsija Meniga.

U odnosu na tu utakmicu, Sparta će biti nešto slabija u odbrani, s obzirom da je danas trener Pavel Vrba potvrdio da neće moći da računa na štopera Čelustku koji je bio starter u prvoj utakmici, a zamenjen je odmah posle Menigovog gola.

''Imamo tri opcije za dve pozicije. Hančko, Panak, Vitik. Videćemo šta ćemo odlučiti'', izjavio je Vrba, a u Pragu je u tandemu sa Čelustkom igrao Vitik.

Ipak, trener Sparte je u najavi meča stavio akcenat na ofanzivnu liniju svog tima, što je i logično imajući u vidu ishod prve utakmice.

''Moramo da poboljšamo ofanzivu. Imali smo dobar početak meča u Pragu, ali smo onda odustali. Naša ofanziva će odlučiti. Ako je kao prvih dvadesetak minuta u prvom meču, u stanju smo da ga dramatizujemo. Nadajmo se...'', kaže Vrba.

Šta očekuje od Partizana?

''Pobedom u prvom meču, sigurno će želeti da grade sigurnu odbranu. Ali mislim da će napadati više nego u Pragu. Već i zbog svojih navijača, koji ih teraju napred. Mogao bi biti zanimljiv fudbal, i gore i dole'', naglasio je Vrba, a osvrnuo se i na ''večiti derbi'' koji će Partizan već u nedelju odigrati na ''Marakani''.

''Lično, mislim da Partizan želi da uspe u oba meča. Možda ćemo im učiniti neprijatnost i da neće otići na derbi u optimalnom raspoloženju'', kaže Vrba.

Novinari su ga podsetili da je pre četiri godine sa Viktorijom Plzenj uspeo da eliminiše Partizan iz Lige Evrope.

''Ako se ne varam, smešteni smo u istom hotelu kao i tada. Stadion je naravno isti. Tako da se nadam da će to ipak ispasti dobro i da ćemo proći dalje'', optimista je trener Sparte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke