Rišairo i Zvezda - Ovo su uslovi, postoji i velika izlazna klauzula!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 31.08.2021.
08:56
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo...

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je u ponedeljak najnovije pojačanje u vidu holandskog napadača srpskog porekla Rišaira Živkovića.

Brzonogi fudbaler je posle dve sedmice pregovora sa srpskim šampionom i dve pogledane utakmice (protiv TSC na "Marakani" i Čukaričkog na Banovom brdu) zajedno sa porodicom odlučio da je za njega najbolje da se preseli u zemlju odakle potiče.

On je crveno-beli dres zadužio kao slobodan igrač, što je veliki plus za srpskog prvaka. Ipak, on će biti jedan od najplaćenijih fudbalera ekipe sa godišnjim primanjima od 420.000 evra, što je 35.000 evra mesečno, uz bonuse spram individualnog i ekipnog učinka.

Međutim, iz razloga što je stigao kao slobodan igrač, bilo je za očekivati da će dobiti naknadu za potpis, ali to neće biti slučaj. Crvena zvezda je u dogovor uključila drugačiji način da svi budu zadovoljni. Naime, Rišairo Živković će prihodovati 20 odsto od sopstvenog transfera iz crveno-belog kluba, a u ugovor je ubačena i izlazna klauzula od četiri miliona evra na kraju aktuelne sezone i od pet miliona evropskih novčanica na kraju naredne.

Zvezda veruje da će Živković "proraditi" i oživeti karijeru na stadionu "Rajko Mitić", te se nadaju da će im, osim uspeha na terenu, doneti i solidan prihod ukoliko i kada napusti klub.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke