Ristić i Zvezda - Sad je idealna prilika!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 06.06.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Obe strane bi mogle da profitiraju.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Kažu da je tajming jedna od najvažnijih stvari u životu, a izgleda da je upravo ovo leto idealno da se ponovo susretnu Crvena zvezda i njen đak Mihailo Ristić.

Ristić je u crveno-belom dresu napravio prve fudbalske korake, postao prvotimac kluba sa "Marakane" i (pre)brzo otišao u Krasnodar 2017. godine, mada je pre toga osvojio dve titule prvaka Srbije sa crveno-belima.

Tada je počela evropska avantura 28-godišnjaka rođenog u Biljeljini, nakon Krasnodara igrao je za Spartu Prag, Montpelje, Benfiku i ove sezone za špansku Seltu iz Viga.

Ima levi bek ugovor do leta 2026. godine sa klubom iz Viga, ali Španci ne računaju na njega u narednoj sezoni i stavili su ga na transfer listu, tako da povremenog srpskog rerpezentativca čeka selidba, a njegova tržišna vrednost je za Zvezdu više nego prihvatljivih 1.500.000 evra.

A idealno bi bilo u Crvenu zvezdu. Upravo je šampionu Srbije neophodan novi levi bek, jer Milan Rodić praktično bez prave zamene igra proteklih sedam sezona, što je istakao i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Korejac Seul blizu je dolaska na "Marakanu", ali on je po prirodi desni bek, koji se istina dobro snalazi i na suprotnoj strani, ali je crveno-belima konačno potreban levi bek spreman da igra na visokom nivou.

Ristić je kroz svoju karijeru pokazao da ima kvalitet za najjače lige u Evropi, bio je dugo i deo nacionalnog tima u koji želi da se vrati, a Zvezda, koju će na Evropskom prvenstvu predstavljati čak trojica reprezentativaca Srbije, sigurno bi mogla da mu pomogne u tome i još jednom ga "lansira" u fudbalsku orbitu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke