Ristić nakon smene u FSS: "Šurbatović je kao vođa navijača Zvezde u većem sukobu interesa"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 22.11.2021.
13:05
Izvor: Sportske.net

Ristić smenjen zbog sukoba interesa.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

U razgovoru za "Žurnal" hirurg Miljko Ristić je istakao da je inicijator njegove smene u Fudbalskom savezu Srbije bio Jovan Šurbatović. 

"Iznenađen sam smenom, vest sam saznao iz sredstava javnog informisanja. Počelo je sve odloženom utakmicom Crvene zvezde i Voždovca, iako su sprovedene kompletne mere, shodno proceduri", rekao je Ristić. 

On je smenjen sa mesta čelnog čoveka Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije i to posle 20 godina. 

"Inicijator moje smene je Jovan Šurbatović. Razumem donekle generalnog sekretara FSS-a, izbori su na pragu, mora da održava dobre veze sa strukturama Partizana i Zvezde", rekao je Ristić. 

U žiži je bila utakmica Crvene zvezde i Voždovca koja je odložena, Šurbatović je tražio da se ta utakmica igra. 

"Rekao mi je da mora da se igra, jer nema slobodnih termina. Odgovorio sam mu da bi trebalo da poštuje propise. Slučaj je bio delikatan, da su samo dvojica donela potvrde o koroni, imali bismo obavezu izolacije od 24 časa. Dostavljeni izveštaji bili su dovoljni za odlaganje. Jesenas je u jeku epidemije bilo uslova i za prekid prvenstva. Nije slučaj Crvene zvezde jedini, odlagane su utakmice niškog i kragujevačkog Radničkog, Novog Pazara, Radnika..."

Kada se radi o obrazloženju njegove smene, govorilo se i o sukobu interesa o kom je govorio i Aleksandar Stanojević, trener Partizana, kada je istakao da je Ristić i u upravi Crvene zvezde. 

"Najviše me pogodila tvrdnja Šurbatovića da sam u sukobu interesa. Rekao sam mu da je on kao vođa navijača Crvene zvezde u većem sukobu interesa. Nisam pregledao nijednog fudbalera, već konstatovao izveštaj kolege. Ponizio je lekarsku profesiju. Nije na tim izveštajima potpis istog lekara, već sasvim različitih. Nije bilo razloga za sumnju. I još jedna stvar o sukobu interesa - ne primam platu za angažovanje ni u Crvenoj zvezdi, ni u FSS", rekao je Ristić. 

Potom mu je zasmetao i način na koji je dobio otkaz u Fudbalskom savezu. 

"Šurbatovića, obolelog od korone, vozio sam i smestio na Infektivnu kliniku. Imao je pravo da me smeni, ali ne na takav način. Ako je sumnjao u izveštaje, mogao je da proveri. A, ne da na mom slučaju zadovoljava interese Partizana", rekao je doktor Ristić. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke