Romanić od junaka do tragičara, Napredak odneo bod iz Pančeva

Autor: Darko Mitrović
subota 27.07.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv meč odigran večeras i u Pančevu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U senci utakmica u Ubu i na ''Marakani'', istovremeno je odigrana je još jedna utakmica drugog kola Superlige, u kojoj je Železničar u Pančevu dočekao ekipu kruševačkog Napretka.

Na kraju, podela bodova, 1:1, a ovim ishodom zadovoljniji mogu da budu gosti.

Pančevci su u utakmicu protiv Napretka ušli osokoljeni pobedom nad kragujevačkim Radničkim u Leskovcu od 3:2. Želeli su da dobru igru iz tog meča potvrde i pred svojim navijačima i donekle su uspeli u tome.

Bili su bolji rival, konkretniji od Napretka, a do vodećeg gola stigli su u 36. minutu kada je Lazar Romanić na asistenciju Mitrovića pogodio za 1:0 i taj gol je obeležio prvi deo igre.

Posle samo šest minuta igre u drugom poluvremenu, Marinković je skrivio jedanaesterac koji je i potvrđen posle provere u VAR sobi. Romanić je preuzeo odgovornost, ali je njegovu nameru ''pročitao'' golman Savić i uhvatio tu loptu koja je išla u donji levi ugao!

Mogao je tada Romanić možda i da reši pitanje pobednika, ali umesto toga, kazna za taj promašaj usledila je u 72. minutu, kada je Karaklajić istrčao kontru po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i poslao loptu u suprotni ugao za izjednačenje na 1:1.

Do kraja, gosti su uspeli da zadrže ovaj rezultat, što im je prvi bod u novoj sezoni posle startnog poraza od Partizana u prvom kolu, dok Pančevci sada imaju četiri boda na svom kontu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke