Sa Partizanom je ušao u istoriju, sad podržava zahtev navijača: ''Ovo je beznađe!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.07.2022.
08:53
Izvor: Sportske.net, Kurir

Počeli su i bivši fudbaleri Partizana da se oglašavaju u vezi aktuelne krize u klubu.

EPA/Peter_Kneffel
EPA/Peter_Kneffel

Povezane vesti

Partizan je očajno startovao u domaćem šampionatu i ne samo da mnogi smatraju da je već izgubljena trka za titulu sa Crvenom zvezdom, nego je sada veliko pitanje može li tim iz Humske i do drugog mesta koje na kraju sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Zvezda posle četiri odigrana kola ima sedam, a drugoplasirana Vojvodina pet bodova više od Partizana koji je u petak poražen u Novom Pazaru sa 1:0.

Navijači su ogorčeni, traže odlazak klupskog rukovodstva i nove izbore u klubu, a posle toga pitali smo se ko će se od bivših fudbalera prvi oglasiti u medijima i da li će stati na stranu navijača.

Nije bilo teško pogoditi da će se oglasiti i nekadašnji bek crno-belih Milivoje Ćirković, čijim je golom u penal-seriji protiv Njukasla Partizan 2003. godine ostvario istorijski plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

On neretko u medijima kritikuje ono što mu se ne dopada u Partizanu, a sada za kritiku ima materijala na pretek.

On je sada podržao navijače, ali priznaje da trenutno ne vidi izlaz iz ''beznađa'' u kom se našao Partizan.

''Kao veliki partizanovac, bivši igrač i navijač trenutno ne vidim kako možemo da pronađemo izlaz iz ovog beznađa u kojem se klub našao. Koliko vidim, ovako iz daljine, ništa ne funkcioniše u Humskoj, a kad je tako, to se prvo odrazi na sportski sektor i rezultate.

Da se razumemo, Partizan živi od domaćeg prvenstva. Mi u petak gubimo od kluba koji je poslednji. Pa, njih, ako ništa drugo, moramo da dobijemo na suv kvalitet. Titula donosi Evropu i zaradu, ove sezone i Ligu šampiona. A, mi pet godina nismo prvi. Ne vidim kako će biti bolje... U četvrtom kolu ispadamo iz trke za titulu...'', ne može da se načudi Ćirković u razgovoru za ''Kurir''.

On primećuje i da se bivši igrači sve ređe okupljaju u Humskoj, nema ih čak ni na utakmicama, što se nekada nije dešavalo, pa mu je i to jasan signal da atmosfera u klubu i oko njega nije dobra.

Kako dalje?

''Da se ujedinimo i stanemo uz klub. Sada, kada je najpotrebnije. Navijače treba podržati, kako od strane bivših igrača, tako i od legendi kluba. Treba sazvati vanrednu skupštinu i probati da se nađe novo rešenje. Vidimo svi da ovako više ne može'', uverava Ćirković.

Ali, već u četvrtak je utakmica na Kipru i start na evropskoj sceni.

''Treba se spremiti za Kipar. Znam da će biti teško, posle svega. Igramo protiv ozbiljnog protivnika, Kiprani mnogo napreduju. To je prelomni meč. Optimista sam, bez obzira na sve, verujem u moj Partizan. Posle toga da uđemo u reorganizaciju kluba, uprave i celog sistema u Partizanu'', poručio je Ćirković.

Partizan će prvi meč trećeg kola kvalifikiacija za Ligu Evrope odigrati u četvrtak od 17.30h u Larnaki protiv domaćeg AEK-a, a kvota u AdmiralBet-u na pobedu crno-belih trenutno je 2.50.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke