Sa trojicom ili četvoricom u odbrani? Ovo je Piksijev tim za Azere!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.03.2021.
10:13
Izvor: Sportske.net

Čekamo tu utakmicu i priželjkujemo golove u mreži domaćina.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Srbija je u Bakuu gde će igrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru koji se igra naredne godine, a očekuje se ponovo ofanzivna igra našeg nacionalnog tima pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija. 

Nakon pobede protiv Irske i nerešenog rezultata protiv Portugala gde smo u dve utakmice postigli pet golova, mogli još nekoliko, Srbija gostuje Azerbejdžanu koji je odigrao samo jednu utakmicu u ovim kvalifikacijama protiv Portugalaca u gostima i pokazao je zube, ali je činjenica da su se domaćini u tom meču ispromašivali. Meč je završen pobedom Portugalaca 1:0. 

Koju formaciju će izvesti Piksi?

Veliko pitanje koje se postavlja jeste da li ćemo igrati sa četvoricom ili trojicom u zadnjoj liniji, problem je broj raspoloživih igrača, pa mnogi misle da je verovatnije da će igrati sa četvoricom. 

Milenković je zbog crvenog kartona suspendovan, Veljković je vraćen zbog povrede, pa je pored Mitrovića i Pavlovića jedini štoper u timu Uroš Spajić. Setimo se i da je Gudelj igrao na toj poziciji, ali nadamo se da Piksi neće eksperimentisati kao neki prethodnici. 

Ipak, zbog uigranosti tima, sa druge strane, Piksi razmišlja da počne i sa trojicom u zadnjoj liniji, odnosno sa tri štopera, a to su Mitrović, Pavlović i Spajić. 

Bočni igrači bi u tom slučaju bili Radonjić i Kostić koji su odigrali sjajno utakmicu protiv Portugalaca, dvojica centralnih veznih Sergej i Gudelj, a u napadu očekujemo šansu za Đuričića od starta, pored Aleksandra Mitrovića. Tadić kao kapiten se podrazumeva. 

Dakle, tim bi mogao da izgleda ovako: 

Rajković (Dmitrović) - Pavlović, Spajić, Mitrović - Radonjić, Sergej, Gudelj (Račić), Kostić - Đuričić, Mitrović, Tadić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke