Sad je sve jasno, evo ko će i u kom takmičenju predstavljati Srbiju u Evropi

Autor: Mladen Heleta
subota 25.05.2024.
21:10
Izvor: Sportske.net

Pobednik poslednjeg kola je Vojvodina.

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Večeras je "spuštena zavesa" na sezonu u fudbalskoj Super ligi Srbije. Crvena zvezda je pobedila Čukarički sa 4:1, Partizan i Radnički iz Kragujevca su remizirali rezultatom 2:2, dok je Vojvodina savladala Mladost iz Lučana sa 1:0.

Sada konačno znamo sve predstavnike Srbije u kvalifikacijama za evropska takmičenja, kao i to ko će u kom takmičenju igrati.

Fudbaleri Crvene zvezde su u utorak uveče osvojili Kup Srbije, domogli se četvrte uzastopne “duple krune” i tako potvrdili svoju apsolutnu dominaciju u našoj zemlji.

Crvena zvezda će u plej-of za Ligu šampiona, a u slučaju neuspeha će igrati Ligu Evrope. 

Trijumfu u finalu Kupa protiv Vojvodine u Loznici rezultatom 2:1 obradovali su se navijači Zvezde, ali i svi oni kojima je na srcu TSC iz Bačke Topole.

Naime, osvajanje Kupa od strane Crvene zvezde znači da će trećeplasirani tim iz Superlige Srbije preuzeti mesto pobednika Kupa i nastupiti u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. 

TSC je treći i na taj način je drugu sezonu zaredom osigurao igranje grupne faze nekog evropskog takmičenja.

Ukoliko tim iz Bačke Topole ne uspe da se plasira u Ligu Evrope, u kojoj se takmičio ove sezone, ima zagarantovano mesto u Ligi konferencija.

Zanimljivo je da drugoplasirani Partizan nema zagarantovano mesto u grupnoj fazi nekog od tri evropska takmičenja. On će startovati od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u "stazi pratilaca", može da uđe u elitu, može i u Ligu Evrope, ali moraće nekog da izbaci makar i za Ligu konferencija.

Četvrtoplasirana Vojvodina igraće kvalifikacije za Ligu Evrope od drugog kola, a petoplasirani Radnički Kragujevac drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Da su Kragujevčani danas slavili u Humskoj, a vodili su 2:0 do 75. minuta, oni bi bili četvrti, ali i ovako su zabeležili istorijski rezutat.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke