Sada i zvanično, srpski sudija osuđen na zatvor zbog nameštanja, van fudbala 10 godina!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 02.12.2021.
10:40
Izvor: Sportske.net

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio odluku.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je odluku o izbacivanju bivšeg sudije i posmatrača Srđana Obradovića iz fudbala u narednih deset godina zbog nameštanja mečeva.

Obradoviću se sudilo zbog zloupotrebe položaja sudije 2018. godine na utakmici u Subotici između domaćeg Spartaka i Radničkog iz Niša koji je završen rezultatom 2:0 za "golubove".

Obradović je posle meča priveden od strane policije zbog sumnje o nameštanju posle skandalozno dosuđenog penala, a u Okružnom zatvoru u Novom Sadu proveo je mesec dana, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Arbitar iz Jagodine dobio je prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Sadu koji ga je osudio na 15 meseci zatvora uz zabranu obavljanja bilo kakve funkcije u fudbalu narednih 10 godina.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je ovu presudu, tako da je slučaj zaključen 23. septembra i on će fudbalski moći da se angažuje tek 2031. godine.

Pre toga, Obradović je iza sebe imao niz kontroverznih odluka - nije video gol-aut na 153. Večitom derbiju, kada je Džon Ruiz pre asistencije za Kangu izašao izvan terena s loptom, svirao je i penal zbog koga su fudbaleri Mladosti napustili teren u duelu protiv Bačke...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke