Sada i zvanično - Uroš Vitas je DESETO pojačanje Vojvodine!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.09.2022.
17:03
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Ono što smo danas najavili, tokom popodneva je i ozvaničeno.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Prelazni rok u novosadskoj Vojvodini još nije završen, sve veći je broj pojačanja ovog leta na ''Karađorđu'', a najnovije, deseto po redu je iskusni defanzivac Uroš Vitas, baš kao što smo i najavili tokom dana.

Ovaj tridesetogodišnji fudbaler je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa Vojvodinom, a u novosadskom superligašu će nositi dres sa brojem 4.

Vitas je rođen u Nišu, ponikao u Radničkom, ali je svoj dalji fudbalski razvoj kasnije nastavio u mlađim kategorijama Rada i Partizana. Seniorski staž je započeo u Radu odakle se 2014. godine preselio u belgijski Gent. Kasnije je tokom karijere nastupao za Mehelen, Irtiš, Partizan. Iz Humske je u jesen 2020. godine otišao u saudijsku Al Kadšiju odakle se i vraća u srpski fudbal, ali u ekipu Vojvodine.

''Velika mi je čast što sam postao deo ovako velikog kluba sa bogatom tradicijom kakvu ima Vojvodina. Ove sezone, Voša je pokazala da ima ozbiljne planove i velike ambicije, koji se poklapaju i sa mojim ličnim željama. Jedva čekam da počnem da treniram sa ostatkom ekipe. Nadam se da ću svojim iskustvom i svojim kvalitetom doprineti našem napretku i da zajedno nastavimo da rastemo kao tim. Poznajem pojedine saigrače, Nemanju i Uroša Nikolića i Fiću Malbašića sa kojim sam prošao sve mlađe kategorije u reprezentaciji i drago mi je što su nam se putevi ponovo ukrstili. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti mnogo uspeha u dresu Vojvodine'', izjavio je Vitas posle potpisivanja ugovora sa Vojvodinom.

Vitas uverava da je fizički odlično pripremljen i očekuje se da za Vojvodinu debituje protiv Javor Matisa.

Podsetimo, pre Vitasa su ovog leta Vojvodinu pojačali i: golman Lazar Carević, zatim Mamadu Traore, Radomir Milosavljević, Iv Baraj, Filip Malbašić, Uroš Nikolić, Nemanja Nikolić, Nikola Čumić i Filip Antonijević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke